Skip to content

Nyaralás kutyával? Vidd magaddal kedvenced!

  A nyaralás kutyával több szervezést és tervezést igényel, mint egy eb nélküli utazás. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan viheted magaddal kedvenced! A hasznos gyakorlati trükkök és tippek mellett bemutatunk egy kedvező ár-érték arányú, Balaton közeli kutyabarát szállást is.

  Nyaralás kutyával: gyakori buktatók

  Nem szeretnéd otthon hagyni négylábú családtagod a nyaralás ideje alatt? Számodra nem létezik valós kikapcsolódás kutyusod nélkül? Bár az elmúlt években emelkedett az ebbarát szálláshelyek száma, a nyaralás kutyával mégis nehéz feladat. Összefoglaltuk a leggyakoribb buktatókat.

  Gyakori buktatók kutyás nyaralások alkalmával:

  • A legtöbb szállásadó nem engedi a kutyákat a pihenőhelyre.
  • A „kutyabarát” szálláshelyek egy része diszkriminálja a nagytestű kutyákat.
  • Korlátozzák a nyaralóhelyre hozható kutyák számát.
  • A nyaralók egy része nem rendelkezik zárt, nagy méretű kerttel.
  • Bizonyos „ebbarát” szálláshelyeken a kutya nem mehet a beltérbe.
  • Sok esetben jelentős extra költséggel jár a kiskedvenc.

  A fenti buktatók elkerülése érdekében érdemes alaposan tájékozódni a foglalást megelőzően. Amennyiben kutyás nyaralást tervezel, az alábbi kérdéseket érdemes feltenni a szállásadónak:

  • Hozható kutya a nyaralóba?
  • A kutya bemehet a lakásba / házba vagy kizárólag a kertben tartózkodhat?
  • Van felszerelés a kutyának? Pl. tál, fekvőhely, kutyajáték, kutyakád?
  • Van korlátozás a kutya méretét tekintve? Amennyiben igen, mekkora a maximális méretű kutya, amelyet magammal hozhatok?
  • Több kutya is jöhet a szállásra?
  • Van extra költsége annak, ha kiskedvencem velem tart? Amennyiben igen, mennyibe kerül?

  A Kisdió Vendégház esetén a kutyabarát szállás nem egy marketing fogásként használt jelző. Nálunk méretkorlát nélkül (igen, akár bernáthegyi „vendégek” érkezését is várjuk) jöhetnek kutyusok. Modernizált parasztházunk nem csupán emberek, de ebek számára is felszerelt. Így van kutyatál, fekvőhely, itató- és etetőtál. Zárt kertünkben biztonságosan játszhat a kutyus, amíg te felfedezed a dégi látnivalókat. Akár több kutyussal is érkezhetsz és a négylábú vendégeket INGYEN fogadjuk.

  Utazás kutyával
  Utazás kutyával

  Utazás kutyával: tippek és trükkök

  Az utazás kutyával egyszerre szórakoztató és kihívásokkal teli. Fontos, hogy a kutyusunk összes szükségletéről gondoskodjunk az út során. Ilyen lehet a pár óránkénti séta szünet, itatás és etetés. Az alábbiakban hasznos tippeket gyűjtöttünk össze, amelyek élvezetesebbé tehetik a közös utakat.

  Utazás kutyával autóban

  Sokszor tart veled kedvenced az autó utakon? Az alábbi tippek segíthetnek a kényelmes, biztonságos és élvezetes közös utazásban.

  Utazás kutyával autóban tippek:

  • Segítsd a kutyádat a ki- és beszállás során! Ezzel csökkentheted a kutya gerincét és ízületeit ért terhelést!
  • Sose hagyd a kutyát a tűző napon az autóban! Ez nagyon veszélyes lehet az egészségére.
  • Gondoskodj a kutya hidratálásáról! A rövid autós utak során is fontos, hogy legyen elegendő friss víz a kocsiban. Az itatáshoz használj tálkát.
  • Nagytestű kutyáknál használj speciális eb biztonsági övet! Hirtelen fékezéseknél megakadályozható, hogy előre zuhanjon kedvenced!
  • Gondoskodj az autó megfelelő ventilálásáról! Húzd le résnyire az ablakot meleg időben, hogy elegendő levegő jusson az utastérbe!
  • Használj utazó boxot, amely biztonságos és kényelmes utazást tesz lehetővé!
  Utazás kutyával autóban

  Nyaralás kutyával vízparton

  Nyaralás kutyával vízparton sok eb tulaj álma. Nem véletlen! Különleges élmény kiskedvencünk társaságával merülni a vízben. Az igény évről-évre nő a kutyabarát szállóhelyek, vendéglátó egységek és kutyás strandok iránt. A megfelelő kutyabarát fürdőhely megtalálása talán a legnehezebb feladat, hiszen nem mindegy, az adott partszakasz milyen adottságokkal rendelkezik, biztonságos-e, a víz minősége és mélysége megfelelő-e kedvencünk számára. Balaton kutyás strand cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb kutyás fürdőhelyeket a magyar tengeren.

  Nyaralás kutyával vízparton
  Nyaralás kutyával vízparton

  Utazás kutyával külföldre

  Az utazás kutyával külföldre koránt sem bonyolult. Az Európai Unió „Utazás kedvtelésből tartott állatokkal az EU-ban” weboldalán az alábbi olvasható:

  „Az uniós szabályoknak köszönhetően az EU-n belüli utazásainkra (ebben az esetben az EU 27 tagállama, plusz Észak-Írország és Norvégia) minden nehézség nélkül magunkkal vihetjük kutyánkat, macskánkat vagy vadászgörényünket. A szabályok azokra az esetekre is kiterjednek, amikor házi kedvencünkkel nem uniós országból vagy területről érkezünk be az EU-ba. Néhány kivételtől eltekintve az alábbi feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy a kedvtelésből tartott állatok elkísérhessék gazdáikat egy másik uniós tagállamba, illetve beutazhassanak egy nem uniós országból az EU-ba:
  – mikrocsippel (…) vagy jól olvasható tetoválással kell rendelkezniük – ez utóbbi csak akkor elfogadott megoldás, ha a megjelölésre 2011. július 3. előtt került sor;
  – be vannak oltva veszettség ellen;
  – részesültek Echinococcus multilocularis galandféreg elleni kezelésben, ha a célországban ez a galandféreg nem fordul elő (ezek az országok: Finnország, Írország, Málta, Észak-Írország és Norvégia);
  – ha a hobbiállat a gazdájával uniós országok között, illetve uniós országból Észak-Írországba, vagy Észak-Írországból valamelyik EU-országba utazik, érvényes európai kisállatútlevéllel, ha pedig az Unión kívülről érkezik, uniós állategészségügyi bizonyítvánnyal kell rendelkeznie.”

  Minden út előtt tájékozódj a hatályos, releváns törvényekről. Ezzel elkerülhető a kellemetlen és gyakran költséges meglepetés.

  Utazás kutyával külföldre
  Utazás kutyával külföldre

  Kutyás kirándulás

  A kirándulás nem csupán az embereknek, de kedvenceinken is hatalmas kaland lehet. A kutyás kirándulás során ügyelj az alábbiakra:

  • Sok eb számára nehezen teljesíthetőek a hosszabb utak. Vedd figyelembe a túra útvonal megalkotásakor kiskedvenced fittségét!
  • Iktass be gyakori pihenőket, hogy a kutyus képes legyen regenerálódni!
  • Gondoskodj a víz utánpótlásról a hosszú túrák alkalmával!
  • Használj kullancs és szúnyogirtó sprét / nyakörvet a kártevők elriasztásához!

  Szívesen túrázol a természetben családoddal? Olvasd el kirándulás gyerekekkel cikkünket hasznos tippekért!

  Kutyás kirándulás
  Kutyás kirándulás

  Nyaralás kutyával? Irány Kisdió Vendégház!

  Kedvező árú szálláshelyet keresel a Balaton környékén? Válaszd a Kisdió Vendégházat! Mutatjuk miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények. Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!