Skip to content

Balaton kutyás strand: kutyabarát fürdőhelyek

  Az igény évről-évre nő a kutyabarát szállóhelyek, vendéglátó egységek és kutyás strandok iránt. A megfelelő kutyabarát fürdőhely megtalálása talán a legnehezebb feladat, hiszen nem mindegy, az adott partszakasz milyen adottságokkal rendelkezik, biztonságos-e, a víz minősége és mélysége megfelelő-e kedvencünk számára. Ha te is feketeöves kutyatartónak számítasz, akkor nálad is alap, hogy kutya nélkül nem megyünk nyaralni! Mi is úgy gondoljuk, hogy nyári melegben négylábú családtagjainknak is dukál a hűs habokban való csobbanás, lehetőleg a gazdival együtt, mert az az igazi móka, ezért gyűjtöttük össze neked a Balaton környékén fellelhető kutyás strandokat a felszereltséget, biztonságot és az árakat is górcső alá véve. Balaton kutyás strand cikkünkben megismerheted a legjobb ebbarát fürdőhelyeket!

  Balaton kutyás strand lista: ezeken a fürdőhelyeken viheted be a kutyát a vízbe

  Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

  A strand 2020-ban nyitotta meg kapuit a kutyusok és gazdijaik előtt és nyugodtan kijelenthetjük, megérdemli a kutyabarát strand elnevezést. A víz sekély, így biztonsággal pancsolhat benne kutyusod, minősége kiváló és a partszakasz rendezett, valóban parkos. A piknikkert elnevezés is találó, hiszen a kutyusok mellett, a gazdik is feltöltődhetnek: van társasjáték, büfé és nem utolsó sorban kulturált WC, zuhanyzó és öltöző is. A balatoni kutyás strand a régi déli szabadstrand területén található.

  Nyitvatartás: mindennap 09:00-19:00 óra között, rossz idő esetén zárva

  Telefonszám: +3620414 6887

  Belépődíj: embereknek 300 Ft, kutyáknak 200 Ft

  Cím: 8360 Keszthely, Hrsz. 4507/11


  Balatonföldvár kutyás strand

  Balaton kutyás strand listánk következő eleme a Balatonföldvár kutyás strand. Egyik kedvencünk a Balatonföldvár part menti főútjáról megközelíthető kutyás strand hatalmas, árnyas fái, zöld füves területe miatt. Óriási szabad tereivel ideális az egész napos kutyás kikapcsolódásra, játékra, fürdésre. Egyszerre akár 50 kutyus is strandolhat gazdijaikkal, mégsem tűnik zsúfoltnak, hiszen 2500 nm-en terül el a park. Külön üdítő, hogy az egész park területén fedett tetejű szemeteskukák találhatók. A strand hátránya viszont, hogy a partszakasz bizonyos részei gyorsan mélyülnek, itt lépcsőn lehet megközelíteni a vizet. Illetve, a cikk megírásakor a látogatók számára nem érhető el mosdó. A partnak van egy nádas szakasza, de itt ügyelned kell az iszapra és arra is, hogy a letört nád darabkák sérülést okozhatnak kutyádnak. A belépés gazdiknak és kutyusoknak is ingyenes. Azonban a parkoló díja óránként 250 vagy a napi díj 1500 Ft.

  Telefonszám: +3684540220

  Belépődíj: ingyenes

  Cím: Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc u. 69, 8623

  Fonyódi kutyás strand

  Balaton kutyás strand? Akkor irány Fonyód! Ha valaha elképzelted már a kutya paradicsomot, valószínűleg hasonlítana a Fonyód vízi rendőrsége mögötti csodás füves területen található kutyás strandra. A négylábúak vízbe jutását rámpák segítik elő, hatalmas hely van a gondtalan rohangálásra. A gazdikra is gondoltak a strand kialakításánál, hisz található WC, büfé, stég és természetesen ürülékszedő zacskóról is gondoskodtak. Nem utolsó sorban csoda gyönyörű a panoráma innen Badacsonyra.

  Nyitvatartás: mindennap 09:00-19:00 óra között

  Belépődíj: felnőtt jegy 500 Ft, diák belépő 300 Ft, kutya jegy 200 Ft

  Cím: 8640 Fonyód, Vitorlás u. 17.


  Ebbarát Belső-tó Tihanyban

  Tudnod kell, hogy itt a gazdik nem lazulhatnak a vízben, csak a kutyáik. A tó környéke parkosított, és bár ez nem a Balaton, de a kutyusok úsztatására és a közös sétára, pihenésre tökéletes helyszín. Tábla jelzi, melyik szakaszon tudod a vízbe engedni kutyádat, erre mindenképpen figyelj, hiszen a tó környékén sok a horgász, fontos, hogy ne zavarjátok egymást.

  Nyitvatartás: egész nap nyitva

  Belépődíj: ingyenes

  Cím: 8237 Tihany, Belső-tó (Major utca vége)

  Mire érdemes figyelni a kutyás fürdéskor?

  Balaton kutyás strandok látogatásához érdemes pár egyszerű szabályt betartani. Az alábbiakban ezeket foglaltuk össze:

  • Tudnod kell, hogy a kutyabarát strandokon bármikor kérhetik kedvenced oltási könyvét, így ezt célszerű magaddal vinned.
  • Továbbá alap, hogy kutyusod jól szocializált legyen, hisz nem zavarhatjátok a többi pihenni vágyó nyugalmát.
  • Figyelned kell arra, hogy kedvenced számára is legyen nálad tiszta ivóvíz és arra is ügyelj, nehogy hőgutát kapjon a melegben.
  • Játék, strandolás és a pihenés közben is tartsd szemmel kutyusodat, nagyon kellemetlen, amikor a kutyus idegen piknikező családokat zavar.
  • Semmiképpen ne feledkezz meg az időközönkénti sétáról sem, hogy a kutyus elvégezhesse a dolgát.
  Kutyás strand Balatonon
  Kutyás strand Balatonon

  Kutyabarát szálláshely közel a Balatonhoz

  Most, hogy a balatoni kutyás strandok mindegyikét megismerted, érdemes szót ejteni az ebbarát szálláshelyekről. Ha a belföldi nyaralás 2022-ben elképzelhetetlen a kiskedvenced nélkül, akkor érdemes ebbarát üdülőhelyet választani. Az apartmanokat böngészve neked is feltűnhetett, hogy sok esetben tilos nagytestű kutyát magaddal vinni. A Balaton közeli Kisdió Vendégházba bátran magaddal hozhatod négylábú rokonod. Kutyabarát szálláshelyünkön óriási kert, kutyajáték és izgalmas felfedezésre váró erdők várják ebedet.