Skip to content

Staffordshire Bullterrier fajtaleírás + képek

  A Staffordshire Bullterrier fajta története az 1800-as évek végére nyúlik vissza, amikor a brit tenyésztők fogadási játékokhoz olyan kutyákat akartak tenyészteni, amelyek bátorságukról, erőnlétükről és állóképességükről híresek. Ebből kifolyólag a fajta eredeti célja a harci kutya volt, buldogok és terrierek keresztezésével állították elő őket. Az évek során azonban ezek a kutyák fontos háziállatokká váltak, a gazdák legnagyobb örömére.

  Staffordshire Bullterrier jellemzői

  A Staffordshire Bullterrier közepes méretű, izmos és rendkívül erős kutya. Tömzsi testfelépítésű, a feje markáns, nagy és rövid. A fajtára jellemző a jellegzetes, hangulatát is jelző széles mosoly. Kifejező, barna szemét a barátságos és megbízható természete ellenére gyakran félreértik, és tévesen agresszívnak tartják.

  Staffordshire Bullterrier személyisége

  A Staffordshire Bullterrier rendkívül energikus, barátságos és megbízható kutyafajta. Szeretik az embereket, különösen a gyerekeket, és nagyon jól illenek a családi környezetbe, védőképességeik, lojalitásuk és szerethetőségük miatt. Habár türelmesek, gyakran agresszívak lehetnek más kutyákkal vagy állatokkal szemben, ezért fontos, hogy már fiatal korban megfelelően szocializálódjanak. A következetes nevelés a fajta esetében elengedhetetlen.

  Egészség és gondozás

  A Staffordshire Bullterrierek általában egészségesek és hosszú életűek, de mint minden fajtánál, itt is vannak olyan specifikus egészségügyi problémák, amelyek befolyásolhatják a kutya életminőségét. Fontos, hogy a tenyésztők elvégezzék a szükséges egészségügyi vizsgálatokat, beleértve a szív, a szemek és a csípő állapotának ellenőrzését. Az ivartalanítás a tenyésztők és a gazdik között is gyakran vita tárgya, de számos kutatás kimutatta, hogy az ivartalanítás pozitív hatással lehet a kutya egészségére és viselkedésére.

  Kiknek ajánlott a Staffordshire Bullterrier?

  A Staffordshire Bullterrier természetesen nem mindenki számára ideális választás, de azok számára, akik szeretik az aktív és szeretetteljes kutyákat, remek társ lehet. A fajta jól viseli a magányt, de szeret játszani és a családi élet része is lenni. Kiválóan alkalmas olyan gazdiknak, akik szeretnek kirándulni, sportolni, vagy egyszerűen csak szeretik aktívan tölteni az idejüket, hiszen ezek a kutyák rendkívül energikusak és szeretik a mozgást. Összefoglalásként, bár a Staffordshire Bullterriernek harcos múltja van, manapság családi kedvencnek számítanak. Aktív, szeretetteljes és lojalitásáról híres, ha megfelelő körülmények között tarják, remek háziállat. Mint minden kutya, megfelelő gondozást és elkötelezettséget igényel, de cserébe hűséges barátot és társat kaphatunk.
  Staffordshire Bullterrier
  Staffordshire Bullterrier
  Csekkold a további kutyafajtát ezen az oldalon!

  Szállj meg egy valóban kutyabarát helyen!

  Olyan kutyabarát szállást keresel, ahol a vendéggel érkező eb méretkorlát nélkül és ingyen szállhat meg? Akkor válaszd a Kisdió Vendégházat! Mutatjuk miért!
   • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
   • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
   • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
   • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
   • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
   • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
   • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!