Skip to content

Önálló nyaraló kiadó Balaton területén? Ezekre figyelj!

  Önálló nyaraló kiadó Balaton területén? Sokat spórolhatsz a megfelelő szállással, azonban a rossz döntéssel akár rosszul is járhatsz! Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni a megfelelő üdülőhely kiválasztásához!

  Balatoni ház kiadó? 5+1 pozitív jel, amire érdemes figyelni!

  Balatonon szeretnél idén nyaralni a családoddal, pároddal, vagy esetleg a barátaiddal? Ha a válasz igen, akkor érdemes előre felkészülni és már korán elkezdeni a szálláshely keresést, hiszen a nyár közeledtével már nagyon kevés balatoni ház kiadó. Ha megkezdődik a turistaszezon, szinte lehetetlen az elképzelésedhez illő nyaralót találni, arról nem is beszélve, hogy akkor már az árak is jelentősen megemelkednek. Ha Balaton területén kiadó önálló nyaraló az álmod, ahova esetleg még a kiskedvenceket is viheted, akkor olvasd tovább cikkünket. Megosztjuk veled, hogy mire érdemes odafigyelni, amikor elkezded a szállás keresést, milyen szempontokra érdemes mindenképp ügyelned, hogy felejthetetlen utazásban legyen részed neked és a szeretteidnek. 

  Önálló nyaraló kiadó Balaton
  Önálló nyaraló kiadó Balaton

  1. Balatoni kiadó házak elhelyezkedése

  Önálló nyaraló kiadó Balaton területén cikkünk első tippje: a megfelelő fekvésű nyaraló kiválasztása. Az egyik kulcsfontosságú szempont, amiről érdemes szót ejteni, a nyaraló elhelyezkedése. Sokak számára ez a döntő szempont a választásnál, hiszen általában mindenki arra vágyik, hogy a nyaraló a centrumban helyezkedjen el, lehetőleg pár lépésre a Balaton vizétől. Aki későn kezdi el a keresgélést, az ne is álmodjon erről! A balatoni kiadó házak, melyek a centrumban helyezkednek el, rendkívül gyorsan megtelnek, mert mindenki már hónapokkal a nyaralási szezon kezdete előtt lefoglalja a szabad szállásokat. Ha idén szeretnéd megvalósítani álmaid nyaralását, gondoskodj róla, hogy időben, még a nyári szezon előtt foglalj szállást! Ezáltal rengeteg idegeskedést, energiát és pénzt spórolhatsz meg. Ha későn kezdtél bele a keresgélésbe vagy netán már minden kinézett önálló nyaraló foglalt, ne keseredj el. Balaton környékén számos olyan település található, melyek kevésbé ismertek, ugyanakkor fantasztikus lehetőségeket kínálnak azoknak, akik önálló nyaralót keresnek. Ilyen például Dég. A Fejér vármegye déli részén található békés, természetközeli község csupán 20 percre található a Balatontól.

  Ha a tökéletes önálló nyaralót keresed, akkor a dégi Kisdió Vendégház pont neked való lesz! Ez a Balatonhoz közeli, autentikus, kutyabarát szálláshely ideális pároknak, családoknak és baráti társaságoknak is. A Kisdió Vendégház nevét a tulajdonosok imádott, életvidám kiskedvence ihlette, aki kedvel kisebb diókkal játszani, már csak ezért is imádnivaló a hely!

  A Dég központjában található nyaraló hatalmas füvesített kerttel rendelkezik. Alapját egy modernizált, felújított parasztház adja. A ház a térség népi építészetére jellemző stílusában épült. A szálláshely kiválóan felszerelt: 6 férőhelyes, 2 nagy hálószoba található benne külön fürdőszobákkal, továbbá egybenyíló konyha, ebédlő és nappali, mely tökéletes helyszíne a korai reggeli beszélgetéseknek, étkezésnek, valamint a közös időtöltésnek. A lakótérben olyan különlegességek vannak, mint: magyar kézműves alkotó művészek által készített kézműves, festett csaptálak, helyi mesteremberek kétkezi munkájával épített bútorok, továbbá antik dísztárgyak és több generáción keresztül megőrzött magyar edények, egyéb népi használati tárgyak. Ha mindez még nem lenne elég, a községben, a nyaralótól pár percre található Magyarország egyik legjelentősebb klasszicista kastélya, a Festetics-kastély a maga 300 hektáros angol kertjével, amit vétek lenne kihagyni!

  Foglalj szállást most!

  2. Balatoni üdülőhely ár-érték arány

  A balatoni kiadó házak bérlési költsége jelentősen eltérhet. A megfelelő ár-érték arány is rendkívül fontos szempont az önálló nyaraló választásnál. Nem könnyű megtalálni azt a helyet, ami ár-érték arányban is megfelelő. A nyári szezon közeledtével az árak megemelkednek, sokszor pedig az ár nem tükrözi a minőséget. Ha sikerült kiválasztani az önálló nyaralót, akkor érdemes felhívni a hirdetőt és érdeklődni a részletekről. Sokszor a hirdetés képei nem tükrözik a valóságot. Könnyen lehet, hogy egy teljesen más házba érkezel meg, mint amire számítottál. Igazán kellemetlen tud lenni, ha az érkezés napján derül ki, hogy valójában olyan rossz állapotban van a kerítés, hogy a kiskedvenced végig a lakásban kell tartanod, különben elszökik, hogy a szomszédok olyan közel vannak a nyaralóhoz, hogy nem is lesz privát szférád, vagy hogy a szemközti házban rendszeresen bulizó fiatalok nyaralnak, akik állandóan hangoskodni fognak. Mindenképpen érdemes rákérdezned minden részletre, ami csak eszedbe jut, hogy elkerüld az ehhez hasonló kellemetlen szituációkat. Ne feledd, sokszor a magasabb ár nem magasabb minőséget tükröz! 

  Néhány kérdés, amit érdemes szóban vagy írásban feltenned a hirdetőnek:

  • A hirdetésben szereplő képek mikor készültek? Történt azóta változás az ingatlanban?
  • Elég biztonságos a kert ahhoz, hogy a gyermekem vagy a kisebb méretű kutyusom is biztonságban játszhasson benne?
  • Hány szomszéd van? Milyen távolságra helyezkednek el az ingatlantól? 
  • Van a környéken pub vagy étterem? 
  • Szoktak a környéken fiatalok bulizni?
  • Vannak takarítószerek a lakásban?
  • Van a lakásban füstérzékelő és/vagy szén-monoxid mérő?
  • A lakásban található mosógép, ahol a ruhákat és egyéb textíliákat kimoshatjuk?
  • Van csere paplan és párnahuzat? 
  • Hangszigetelt a nyaraló?
  • Mikor és milyen gyakran jár a kukásautó? Mikor viszik el a szemetet?
  • Milyen messze található élelmiszerbolt / orvos a nyaralótól?
  • Van megfelelő erősségű internetkapcsolat a lakásban?
  • Van étterem a közelben, ahonnan lehet rendelni?
  • Bármikor rendelkezésre áll meleg víz a lakásban?
  Balatoni ház kiadó
  Balatoni ház kiadó

  3. Balaton kiadó ház sok pozitív értékeléssel

  Balatoni ház kiadó 0 értékeléssel? Légy körültekintő! Balaton kiadó ház sok negatív értékeléssel? Idő új szállást keresni! Az értékeléseket nem érdemes figyelmen kívül hagyni, hiszen a legtöbb esetben azok valódi emberek valós véleményén alapszanak. Mielőtt végleg lefoglalnál egy szállást az interneten, alaposan nézd át – nem sietve – a kinézett nyaralóhoz írt véleményeket, mert azok sokat elárulnak a helyről. Minél több pozitív értékeléssel rendelkezik egy hely, annál valószínűbb, hogy az alapvető szükségleteket jól kielégíti, hogy tiszta és rendezett, megbízható, és nem utolsó sorban kényelmes. Azonban ne feledd, mindenki más és más igényekkel rendelkezik, így ami másnak megfelelő, nem biztos, hogy neked is az lesz! Gondold végig, hogy te milyen szükségletekkel és igényekkel rendelkezel és ahhoz válassz nyaralót! Ha gyűlölöd a takarítást és a nyaralás alatt egy pillanatra sem szeretnél takarítással foglalkozni, akkor az önálló nyaraló nem ideális számodra – hacsak az árba bele nem tartozik, hogy a kiadó átvállalja ezt a terhet. 

  Balatoni kiadó nyaraló
  Balatoni kiadó nyaraló

  4. Balaton kiadó nyaraló felszereltsége

  A jó felszereltség elengedhetetlen szempont, amikor önálló nyaralót választasz. Balaton kiadó nyaraló elvárható felszerelése:

  • mosógépre,
  • konyhai felszerelésekre,
  • internet kapcsolatra,
  • evőeszközökre.

  Ha önálló nyaraló bérlése mellett döntesz, a felszereltségen és a kényelmen sose spórolj! Inkább fizess pár ezer forinttal többet, de legyenek meg az alapvető szükségletek és igények kielégítésére szolgáló eszközök és kényelmi funkciók! 

  A Kisdió Vendégházban kiemelten nagy figyelmet kapott a felszereltség: megtalálható benne nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő, vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, sok személynek elegendő étkészlet, evőeszközök és poharak, továbbá mosogatógép, mosógép, kutya etető- és itatótál, valamint frissen mosott ágyneműk. Emellett érhető vezeték nélküli internet (WiFi) is van a vendégházban, mely gyors sebességű, megbízható, tehát munkához, tanuláshoz és szórakozáshoz is tökéletes.

  5. Kommunikáció a tulajdonossal

  Önálló nyaraló kiadó Balaton területén cikkünk utolsó tanácsa: válassz olyan szállóhelyet, ahol gyorsan és készségesen kommunikál a tulaj. A tulajdonossal folytatott első kommunikáció döntő tényező lehet a balatoni szálláshely választásnál. Mindenképpen érdemes a hirdetővel telefonon beszélni és feltenni neki a korábban már említett kérdésekből néhányat. Ezáltal némileg tesztelheted őt. Ha a vonal másik végén a fél kedvesen válaszol minden feltett kérdésedre, nem hallgat el információkat és őszinte veled, akkor számíthatsz rá, hogy a későbbiekben is együttműködő és korrekt lesz veled szemben. Egy segítőkész, empatikus, készséges, problémamegoldó tulajdonossal szemben valószínűleg te is nagyobb bizalommal és biztonság érzettel fordulsz majd, akár akkor is, ha valamilyen kellemetlenségbe keveredtél. Például ha kárt okoztál a lakásban, a másik fél igazságosan, nyugodtan megbeszéli majd veled a problémát. Elképzelhető, hogy a tulajdonossal gyakran fogsz majd találkozni a nyaralás alatt, hiszen sokszor a kiadó gondoskodik arról, hogy finom reggeli várja a vendégeket a nyaralóban, tehát érdemes egy készséges és kedves embertől kivenni a nyaralót, akivel még jókat is tudsz majd olykor beszélgetni. Ha eligazításra van szükséged a környéken, akkor a tulajdonos biztosan sokat tud majd segíteni neked. Akár meg is kérheted őt, hogy vezessen körbe a környéken és meséljen pár érdekességet a településről.

  +1 Saját stég, csónak, partszakasz

  Számos olyan balatoni kiadó ház van, amely saját stéggel is rendelkezik. Ki ne álmodna egy saját stégről, mely csak az övé, amiért nem kell másokkal harcolnia? A saját stéggel rendelkező balatoni üdülőhely jellemzően elég drága, hiszen ezért az extra előnyért egyesek sokat hajlandóak fizetni. Az balatoni önálló nyaralók gyakran rendelkeznek hatalmas kertekkel, amelyben a végében található egy, a Balaton vizébe vezető kis stég. Ha ilyen szállás mellett döntesz, mindenképp számíts arra, hogy valószínűleg több tízezer forinttal drágább lesz majd az utazásod. Ez egy olyan kényelmi funkció, amire rengetegen vágynak, ezért magasabb az ára a stéggel rendelkező önálló balatoni üdülőhelyeknek. Ha találsz olyan szállást, ami közel van a Balatonhoz, akkor nem feltétlen érdemes a többlet költséget kifizetni egy másik helyért csak azért, mert az saját stéggel rendelkezik. Számold ki, hogyan járnál jobban, illetve, hogy neked megéri-e az a plusz költség. A nyaralóban lévő stég olyan extra, amivel egyes balatoni szálláshelyek nem rendelkeznek, és ennek tudatában a hirdetők sokszor ellensúlyozzák az egyébként nem jól felszerelt, lepukkant nyaralót, amiért a stég hiányában nem tudnának sok pénzt kérni. Érdemes körültekintőnek lenni ezen a téren is.

  A magyar tengerhez utaznál? Balatoni kiadó házak cikkünkben 8 intő jelet ismerhetsz meg, amelyek a rossz szállóhelyre utalhatnak.

  Balatoni üdülőhely
  Balatoni üdülőhely

  Önálló nyaraló kiadó Balaton területén összefoglalás

  Önálló nyaraló kiadó Balaton területén cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tippeket a tökéletes szálláshely megtalálásához. Reméljük, hogy hasznos volt számodra ez a cikk és sikerült némileg megkönnyíteni a balatoni nyaraló választást. Ha kedvet kaptál a dégi utazáshoz, de nem ismered a környéket, olvasd el Dég látnivalók bejegyzésünk.