Skip to content

Lángos árak 2024-ben: aggasztó drágulás

  A lángos, amely évek óta a magyarok kedvenc street food-ja, a 2024-es évben ismételten áremelkedéssel szembesül. Az elmúlt években tapasztalt emelkedő élelmiszerárak hatására a Balaton környékén található vendéglátóhelyek kénytelenek voltak növelni a lángosok árait. A G7 összegyűjtötte a Balatoni lángosárusok árváltozásait az elmúlt évhez képest, és az eredmények elég sokkolóak. Lássuk, milyenek a lángos árak 2024-ben!

  Gyors tempóban emelkednek a lángos árak 2024-ben

  Lángos árak 2024-ben: Elmondható, hogy 2024-ben a lángosok ára 900 forint alatt alig lesz elérhető, és a sajtos-tejfölös változat ára akár elérheti a 2000 forintot is. A folyamatos élelmiszerár-emelkedés és a beszállítók költségeinek növekedése miatt a vendéglátóhelyek kénytelenek voltak átadni ezt a terhet a vásárlóknak.

  A Badacsony Bisztróban, amely korábban a balatoni viszonylatban kedvező árairól volt ismert, a lángosok ára 24-46 százalékkal emelkedett. A hagyományos lángos ára például 650 forintról 950 forintra nőtt, míg a sajtos-tejfölös változat 1250 forintról 1550 forintra emelkedett.

  Egy keszthelyi büfé egyelőre még nem emelte az árakat, de figyelemmel követik a többi hely árazását. Azonban tervezik, hogy a hagyományos lángos árát 700 forintról 900 forintra emelik, míg a legnépszerűbb sajtos-tejfölös változatot nagyjából 1500 forintról 1900 forintra drágítják.

  Egy balatonlellei lángosos szintén elképzelhetőnek tartja az áremelést, amely várhatóan 20-30 százalékos mértékű lesz.

  Lángos árak 2024 (Forrás: Szoky Konyhája)
  Lángos árak 2024 (Forrás: Szoky Konyhája)

  Mire számíthatunk a jövőben?

  Az elmúlt években a lángos az egyik legnépszerűbb ételek közé emelkedett, a turisták és helyiek egyaránt gyakran választják a Balatonnál és más kikapcsolódási helyeken. Ez a drágulás azonban azt jelenti, hogy a lángos nem lesz többé olyan megfizethető étel, amelyet bárki könnyedén megvásárolhat. Sokan aggódnak, hogy az áremelkedés hatására a lángos fogyasztása csökkenhet, és ez befolyásolhatja a vendéglátóhelyek bevételét is.

  Az áremelkedés mögött álló tényezők között szerepel az élelmiszeriparban tapasztalható általános drágulás, a beszállítói költségek növekedése, a munkaerő és az alapanyagok magasabb költsége. A lángos készítése során felhasznált liszt, olaj és egyéb hozzávalók ára is jelentősen megnőtt az elmúlt időszakban.

  Mindez komoly kihívás elé állítja a vendéglátóhelyeket, akik egyensúlyt kell találjanak a minőség, az ár és a vásárlói igények között. Lehet, hogy a lángos drágább lesz, de remélhetőleg a vendéglátóhelyek továbbra is megtartják a hagyományos ízeket és a jó minőséget, amelyek miatt ez az étel olyan népszerűvé vált.

  Ahogy haladunk előre a 2020-as években, egyre több élelmiszerár-emelkedéssel kell szembenéznünk, és a lángos sem maradhat ki ebből. A lángosok árának növekedése azonban nemcsak az ételek árát érinti, hanem a magyar kultúra és ízkavalkád része is.

  Kedvező árú nyaralás a magyar tenger közelében? Akkor irány a Kisdió!

  Kedvet kaptál a Balaton környékének meglátogatásához? Dolgod van a környéken? Akkor válaszd a Kisdió Vendégházat! Mutatjuk, miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!