Skip to content

Vadkacsavadász retriever bemutatása + képek

  Egy tavon keresztül sikló hattyú elegáns, nyugodt jelenléte mindenkinek megnyugvást hoz. De képzeljük el ennek az idilli képnek a kiegészítését egy képességeiben rendkívül versenyképes vadászkutyával, aki bátran beleveti magát a hullámzó vízbe a kacsák után, hogy lelkes gazdájának hozza a trófeákat. Ez a kép adja vissza legjobban a Nova Scotia-i vadkacsavadász retriever (Nova Scotia Duck Tolling Retriever) vagy röviden „Toller” esszenciáját, aki egyaránt vagány vadász, hűséges családtag, és igazi sportoló.

  Vadkacsavadász retriever története

  A Nova Scotia-i vadkacsavadász retriever az egyetlen kanadai származású retriever, és az ország legkisebb retriever fajtája. Nevét természetesen onnan kapta, hogy őshazája Nova Scotia, az Északkelet-Kanadát meghatározó tartomány. A toller elődei főként a bevándorlók által hozott kollie és szetter fajtákból származtak, de jelenlegi formáját számos fajta, beleértve a Golden Retriever-t és az Ír szettert is keresztezték.
  Vadkacsavadász retriever
  Vadkacsavadász retriever

  Vadkacsavadász retriever jellemzői

  A „Toller” egy közepes méretű, erőteljes és jó testalkatú kutya, amely lélegzetelállító szőrrel rendelkezik, általában narancssárga-gold színárnyalatban. Ezek a kutyák valódi családi kedvenceknek számítanak, amelyek kiválóan alkalmasak aktív, sportos családokhoz. A toller különleges képessége a  „tolling”, vagyis a vadcsalogatás. A kutya különös taktikával csalja a zsákmányt a vadász puskája elé. A toller egy lenyűgözően szép és vicces kutya, akinek általában tüzes személyisége van. Öntudatosnak és okosnak ismert, néha túlságosan is. A fajta híres jellemzője jellegzetes ugatása, amit akkor ad ki, amikor izgatott.

  Vadkacsavadász retriever gondozása és táplálása

  Mivel a Toller eredendően vadászkutyafajta, rendkívül energiaigényes és igényli az aktív életvitelt. Fontos, hogy rendszeres, kihívást jelentő testmozgást kapjon, beleértve az úszást, a frizbit, az agility-t és a dokkugrásokat. A Toller táplálkozási igénye szorosan összefügg aktivitási szintjével. Általánosságban azonban úgy tartják, hogy az egészséges, aktív és átlagos méretű Toller-nek napi körülbelül 2-3,5 csésze magas minőségű száraz kutyaeledelre van szüksége, ami ideális tápanyag-összetételt biztosít. A Nova Scotia-i vadkacsavadász retriever egy eredendően aktív és energikus fajta, mely a fajta származási helyén, Észak-Amerikában nagy népszerűségnek örvend. A toller képességei sokoldalúvá és élénkké teszik, ami az aktív mindennapi életben és a vadászatban is alkalmazható. Ápolása és gondozása nem igényel különösebb tapasztalatot, de energia-szükségletének megfelelő kielégítése elengedhetetlen számára. Mindent összevetve ez a fajta kiválóan alkalmazható mind vadászkutyának, mind családi házőrzőnek, de fontos megemlíteni, hogy igényei csak igazán aktív, a kutya mozgásigényének megfelelő életvitelt folytató családokban lesznek kielégítve. Szóval ha te aktív vadász vagy, vagy csupán szereted a hosszú kirándulásokat, sőt úszást is, akkor garantáltan barátot találsz a Nova Scotia-i vadkacsavadász retrieverben.
  Vadkacsavadász retriever
  Vadkacsavadász retriever
  Csekkold a további kutyafajtát ezen az oldalon!

  Szállj meg egy valóban kutyabarát helyen!

  Olyan kutyabarát szállást keresel, ahol a vendéggel érkező eb méretkorlát nélkül és ingyen szállhat meg? Akkor válaszd a Kisdió Vendégházat! Mutatjuk miért!
   • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
   • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
   • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
   • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
   • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
   • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
   • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!