Skip to content

Utazás 2024: hova utazzunk?

  Alig várod, hogy jöjjön a nyár és már előre az úti célt tervezed? Azon gondolkozol, hogy a családi utazás 2024-ben belföldön vagy külföldön legyen? A megfelelő helyszín kiválasztása nem könnyű feladat, cikkünkből azonban megismerhetsz néhány hasznos tippet, ami segíthet a döntéshozásban. Továbbá bemutatunk egy izgalmas és látnivalókkal teli magyarországi úti célt, ahová érdemes lehet ellátogatni.

  Hova utazzunk 2024-ben? Szempontok, amiket érdemes megfontolni!

  Egy gondtalan nyaraláshoz sok szempontot érdemes figyelembe venni. Az első és egyik legfontosabb lépés a megfelelő úti cél megtalálása, melynek során mérlegelendő a család anyagi helyzete, az utazók igényei és az utazás körülményei. Az alábbiakban bemutatunk néhány érvet a belföldi és a külföldi nyaralás mellett.

  Utazás 2024-ben

  Hova utazzunk 2024-ben? Mit érdemes megfontolni, ha külföldi helyszínt választunk és milyen érvek szólnak a hazai úti cél mellett? Mutatjuk, milyen szempontokat vehetsz figyelembe döntéshozáskor!

  1. Költségek

  A belföldi utak egyik legfontosabb előnye a költséghatékonyság. Ha csak rövidebb időt tudsz szánni a kikapcsolódásra, érdemes lehet a lenyűgöző és izgalmas hazai települések közül válogatni. A megtakaríttott összegnek köszönhetően pedig egy évben akár több üdülést is tervezhetsz! Ezzel szemben, ha elhagyjuk az országhatárt, sok esetben nem csak a szálláshely, de az utazás is nagyobb mértékben terhelheti a családi kasszát. 

  2. Érdeklődés

  A külföldi és belföldi utazások esetén egyaránt szólnak érvek. Sokan úgy gondolják azonban, hogy érdemes szülő hazánkat elhagyni és felfedezni a világ egyéb részeit. Az eltérő kultúrájú, ismeretlen ország felfedezése kétségkívül izgalmas kaland lehet. Az utazás alkalmával barátságokat köthetsz, életre szóló élményeket gyűjthetsz és akár a nyelvtudásod is felfrissítheted. A hazai célpontok szerelmesei azonban úgy vélik, idegen országok feltérképezése előtt, érdemes alaposan megismerni saját hazánk  gyönyörű tájait, természeti csodáit vagy kulturális eseményeit.

  3. Utazási idő

  Azok számára, akik nem szívesen szállnak repülőre, vagy szeretnék elkerülni a hosszú és sokszor kényelmetlen autó, vonat, vagy busz utakat, az időmegtakarítás egy jó érv lehet a belföldi nyaralás mellett. Viszonylag rövid idő alatt eljuthatsz az ország egy kevésbé ismert, sokszínű és izgalmas pontjára és még az ország határát sem kell elhagynod hozzá.

  4. Biztonság

  Tartasz tőle, hogy nehezen tudnál tájékozódni egy számodra ismeretlen helyen? Esetleg nem beszéled a kiszemelt ország anyanyelvét? Ha úgy érzed, nagyobb biztonságot nyújtana egy magyarországi település meglátogatása, legyen a családi utazás 2024-ben belföldön! Olvass tovább és ismerj meg 3 olyan hazai célpontot, ami garantáltan élményekkel teli nyaralást biztosít a család egészének!

  Utazások 2024-ben
  Utazások 2024-ben

  Utazások 2024: Dég, egy kiváló hazai úti cél

  Az utazások 2024-ben nagyobb szervezést igényelnek mint korábban. A Fejér vármegye déli részén található békés község igazi meglepetés lehet az utazók számára. Dég látnivalók sokaságát nyújtja. A legizgalmasabb látványosságok a községben és környékén:

  • Balaton part: A belföldi nyaralás neked is elképzelhetetlen a vízpart közelsége nélkül? Nem kell aggódnod, hiszen Dég körülbelül 30 kilométerre fekszik Siófoktól és a Balaton egyes partjaitól.
  • Balaton kutyás strand: Ha a nyaralás során kiskedvencedet sem hagynád ki a programokból, számos Balaton parti kutyás strand közül válogathatsz. Balaton kutyás strand cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb ebbarát fürdőhelyeket.
  • Dégi kastély (dégi Festetics-kastély): Magyarország egyik legjelentősebb klasszicista kastélya a Dégen tett kirándulás kötelező eleme. Látogasd meg a gyönyörű angolparkot, tegyél egy kellemes sétát vagy piknikezz a felújított kertben!
  • Dég Hollandi-ház: A Festetics kastély gondozott parkjának legfőbb látványossága a mesebeli Hollandi-ház. A hatalmas Szerpentin-tó szigetén álló, németalföldi stílusú építményt 1891-ben építették.
  • Dég horgásztó: Az üdülés során terveid között szerepel a horgászat? A községben 2 peca lehetőség is elérhető az oda látogatók számára. 
  • Dég kastélypark: A Festetics kastélyhoz tartozó felújított, 300 hektáros angolpark meglátogatása az év minden szakában ajánlott. 
  • Dég katolikus templom: A dégi klasszicista stílusú Szent-Anna templom az 1820-as években épült, a kertjében található emlékművel együtt.
  • Dégi dézsma pincesor: A kastély egykori földesurának pincesora mindenképp izgalmas látnivaló, nem csak a bor szerelmeseinek! 
  • Enying cserepes csűr (fazekas műhely):  Enyingen hangulatos vidéki környezetben ismerheted meg a fazekas mesterséget. A fazekasműhelyben készített népi és modern kerámiákat pedig haza is viheted magaddal emlékként. 
  • Gillányi-hegy (I. és II. világháborús emlékmű): Dég csendes utcáin sétálva feltűnhet a Gillányi-hegyen található érdekes, első és második világháborús emlékmű.
  • Simontornyai vár: A Simontornyai vár állandó festészeti és vártörténeti kiállításokkal vár. A vár látogatása egy kellemes sétával is egybeköthető.
  • Soponya Ökocentrum: Tökéletes kirándulási helyszín a természetkedvelők számára. Az erdős területen hosszasan sétálhatsz és akár nagyvadakat is szemlélhetsz testközelből, biztonságos kerítésen keresztül. 
  • Soponya horgásztó: A “Én tavam” horgásztó kedvező áron, akár egész napra bérelhető baráti társaságok számára.
  • Tác Gorsium Múzeum: A park 150-200 hektár területen fekszik és valaha katonai tábor volt. A feltárások során talált kőemlékek, síremlékek az út mellett kerültek kiállításra.
  Hova utazzunk 2024-ben?
  Hova utazzunk 2024-ben?

  Utazás 2024? Irány Dég!

  Kedvező árú szálláshelyet keresel a Balaton környékén? Válaszd a Kisdió Vendégházat! Mutatjuk miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények. Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!