Skip to content

Tibeti masztiff fajta bemutató képekkel

  A négylábú világ csodálatosan sokszínű. Minden fajta egyedi, mindegyik sajátos tulajdonságokkal, képességekkel és karakterrel rendelkezik. A különféle fajták közül most a Tibeti Masztiffot mutatjuk be, amely egyike a legmasszívabb és legrégebbi kutya fajtáknak, és amelynek gyökerei a világ egyik legszigorúbb és legzártabb területére, Tibetbe vezethetőek vissza.

  A Tibeti Masztiff története

  A történelmi feljegyzések szerint a Tibeti Masztiffot az ősi idők óta használták a tibeti kolostorok és falvak őrzésére. A nomád tibeti nép és a kolostorok szerzetesei a tibeti fennsíkon tenyésztették őket, és a kutyáknak kialakult egy jellegzetes, persze soha nem egyforma kinézete és jelleme. A magas hegyeken élvezve az elszigeteltséget, megtanulták a függetlenséget és tovább erősítették az őriző ösztönüket.

  Méret, kinézet és egészség

  A Tibeti Masztiff nagy méretű, komoly megjelenésű kutya. A hímek magassága a válltól 66-76 cm, míg a nőstények valamivel kisebbek, 61-71 cm közöttiek. Ez a kutya különböző színekben előfordulhat, többek között fekete, barna, aranyszínű vagy cser. Az erős, kompakt testet vastag, dupla szőrzet borítja, amely vastag aljszőrt és hosszabb, durvább felső szőrt tartalmaz, amely különösen a nyak és a mellkas körül jelentős „oroszlánsörény” hatást kelt.

  Mint a legtöbb nagy kutya, a Tibeti Masztiff átlagéletkora is 8-10 év, de vannak olyanok, akik több mint 14 évet élnek. Megfelelő gondoskodással és étrenddel hosszú, egészséges életet élhetnek.

  Tibeti masztiff
  Tibeti masztiff

  Tibeti masztiff jellemzői és temperamentuma

  A Tibeti Masztiff rutinos és magabiztos őrző kutya, aki komolyan veszi a családi kapcsolatait. A függetlenség iránti vágyuk miatt néha makacsak lehetnek, de a türelmes és következetes tréning gyakran sikeres eredményeket hoz. A Tibeti Masztiff hűséges és gyengéd a családja iránt, de idegenekkel szemben óvatos. Emiatt fontos a korai szocializáció.

  Tibeti masztiff gondozása

  A Tibeti Masztiffot ápolni kell, különösen vedlési időszakban, amikor rengeteg szőr hullik. Heti egyszer vagy kétszer történő kefézéssel csökkenthető a szőrhullás és segít a bőr egészségének fenntartásában. Az edzésnek következetesnek kell lennie, de nem szabad elfelejteni, hogy a Tibeti Masztiff szereti a függetlenséget, ezért a túlzottan szigorú edzés nem működik nála.

  A Tibeti Masztiff meglehetősen egyedi fajtát képvisel, amely méltósággal, komolysággal, és hűséggel teli jellemmel büszkélkedhet, miközben ápolása és nevelése kihívást is jelenthet. Kitűnő házőrző és családi kutya tud lenni, megfelelő tréninggel és hozzáértő gondozással. A kutya az egész családnak időt és energiát igénylő hobbit jelenthet, de a Tibeti Masztiff szeretetéért és hűségéért cserébe, minden erőfeszítés megéri.

  Szeretnél más kutyafajtákról is olvasni? Akkor tekintsd meg kutyafajták oldalunk!

   

  Kirándulás kutyusoddal? Akkor irány a Kisdió!

  Kirándulás kutyusoddal? Akkor irány a Kisdió! Mutatjuk miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények. Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!