Skip to content

Tervueren kutya bemutatása képekkel

  A tervuereni együtt él az emberrel több évszázada, mégis kevesen ismerik ezt a fajtát. A belga juhászkutyák négy variánsa közül a tervueren a legismertebb, de az általános ismeretek még mindig hiányoznak róla. Cseppet sem általános, annál inkább különleges és lenyűgöző – erre számíthat mindenki, aki örökbe fogad egy tervuerent. De vajon ki ő igazán? Miben különbözik a többi kutyafajtától? Merüljünk el a tervueren világában!

  Tervueren kutya története

  A tervuereni a belga juhászkutyák négy alfaja közül az egyik. Nevét a Brüsszeltől északra lévő Tervuren városról kapta, ahonnan származik. A fajta eredete a 19. század végére nyúlik vissza, amikor többszörös keresztezésekkel próbálták előállítani az ideális juhászkutyát: erőset, bátrat és problémamentes kezelést igénylőt. Röviddel e különleges megjelenésű és lenyűgöző képességű fajta felfedezése után, a tervuerenből gyorsan otthonok millióinak kedvence lett.

  Tervueren kutya fizikai jellemzői

  A tervuereni közepes méretű, erős és harmonikus szerkezetű. A fajta jelei között szerepel a félhosszú, sűrű és rendkívül jól gondozható szőrzet, ami elsősorban tigris-tarka árnyalatban fordul elő. A tervueren fiatal korától kezdve jellegzetes megjelenésről árulkodik, ami éppen az ő autentikus külleme miatt különleges.

  Tervueren
  Tervueren

  Tervueren kutya jellemzői

  A tervueren ragyogó intelligenciával rendelkezik, ami a hím és nőstény egyedeknél egyaránt megfigyelhető. Rendkívül odaadó és hűséges gazdájához, a családhoz való ragaszkodása komoly és számos esetben feltétel nélküli. Ez a fajta szereti a rendszerességet és egyenletes életmódot. Bármilyen változás vagy bizonytalanság zavart okozhat náluk.

  Tervueren kutya képzése

  A tervueren kiemelkedően okos és tanulékony fajta. Képes arra, hogy komplex feladatokat hajtson végre. A következetes, pozitív megerősítésen alapuló képzési stratégiák különösen hatékonyak náluk. Az agility, a nyomkövetés és a haszonállatok terelése csak néhány példa arra, amiben a tervuerenek kiemelkednek.

  Egészségi állapot és gondozás

  A tervuerenek alapvetően egészséges fajtának számítanak, de néhány genetikai betegség előfordulhat náluk. Megfelelő gondoskodás és rendszeres orvosi ellenőrzés mellett azonban egy tervueren akár 12-14 éves korig is elélhet. Gondozásuk területén a legfontosabb szempont a rendszeres testmozgás és a megfelelő táplálkozás.

  A tervueren különleges fajta, amely hihetetlen gazdag történelemmel és rengeteg szeretettel bír. Az érdeklődő családoknak szem előtt kell tartaniuk e kutyák átfogó gondozását és képzési szükségleteit. Ha ezek a faktorok megfelelően kerülnek kezelésre, a tervueren egy elbűvölő társ lehet, aki több mint egy évtizedig hűségesen kiáll a család mellett. A tervueren igazi ékszerdoboz, telis-tele szeretettel, intelligenciával és ragaszkodással. Bárki, aki örökbe fogad egy ilyen kutyát, nem csak egy hűséges barátra, hanem egy életre szóló társra is szert tesz.

  Szeretnél más kutyafajtákról is olvasni? Akkor tekintsd meg kutyafajták oldalunk!

  Kirándulás kutyusoddal? Akkor irány a Kisdió!

  Kirándulás kutyusoddal? Akkor irány a Kisdió! Mutatjuk miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények. Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!