Skip to content

Szibériai husky fajtaleírás képekkel

  A Szibériai husky, a hófödte szibériai tájak és a jeges északi szelek szimbóluma. Ezt a fajtát a Chukchi nép, egy Szibériában élő nomád törzs hozta létre, hogy hősies kutyáik segítsenek nekik a hófödte tájakon való túlélésben és képesek legyenek hosszú utazásokra. A Szibériai husky látszólagos kedves és barátságos megjelenése mögött egy rendkívül erős és kitartó munkakutya található.

  Szibériai husky története

  A Szibériai Husky története több ezer évre vezethető vissza. A Chukchi nomád törzs számára a husky nemcsak segítség volt a hosszú és nehéz szánhúzások során, hanem az északi tájakon való túlélés elengedhetetlen eszköze is. Az 1900-as évek elejére a Szibériai husky eljutott Alaszkába, ahol igazi hírnevet szerzett magának a több száz mérföldes szánhúzó versenyeken való részvételével.

  Szibériai husky jellemvonásai

  A Szibériai Husky kiemelkedő intelligenciával, barátságos természettel és fantasztikus fegyelemmel rendelkezik. Bár erősek és kitartóak, ezek a kutyák általában barátságosak mind az emberekkel, mind más kutyákkal. Viszont a függetlenség iránti vágyuk miatt néha makacsak is tudnak lenni.

  Szibériai husky: egészség és életminőség

  Általában, a Szibériai husky egészséges fajtának számít, amelynek átlagos élettartama 12-14 év. Ugyanakkor, a fajtára jellemző néhány genetikai betegség, mint a csípő- vagy szembetegség. Rendszeres állatorvosi vizsgálatok, megfelelő étrend és fizikai aktivitás kulcsfontosságú a husky hosszú és boldog életéhez.

  Gondozás és tartás

  A Szibériai Husky rengeteg energiával rendelkezik, ezért rendszeres és intenzív mozgásra van szüksége. Emellett a husky évente kétszer nagy mennyiségű szőrt veszít a vedlés során, ezért a rendszeres fésülés is elengedhetetlen. A husky okos és függetlenségre vágyik, így a megfelelő képzés és szocializáció is létfontosságú. Összefoglalva, a Szibériai husky a tökéletes választás azok számára, akik szeretik az aktív életmódot és készek több órát tölteni a szabadban a kedvencükkel. A husky hűsége, barátságos természete és kiváló energiaszintje mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a fajta valódi családtagnak és elhivatott társnak számítson. A Szibériai Husky olyan kutya, aki nem csak a szívedet, de az életedet is meghódítja.
  Szibériai husky
  Szibériai husky
  Csekkold a további kutyafajtát ezen az oldalon!

  Szállj meg egy valóban kutyabarát helyen!

  Olyan kutyabarát szállást keresel, ahol a vendéggel érkező eb méretkorlát nélkül és ingyen szállhat meg? Akkor válaszd a Kisdió Vendégházat! Mutatjuk miért!
   • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
   • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
   • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
   • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
   • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
   • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
   • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!