Skip to content

Spanyol vízikutya bemutatása képekkel

  A spanyol vízikutya, vagy más néven a perro de agua español, az egyik legrégebbi spanyol kutya fajta, melynek története számos titkot rejt. Ismerd meg ennek a kedves, barátságos és energikus kutyának a történetét, jellemzőit és hogy miért lehet ideális választás számodra, ha szereted a kutyákat, és egy állandó, bájos társat keresel otthonodba.

  A Spanyol Vízikutya története

  A spanyol vízikutya őseinek nyomai a 12. századig vezethetők vissza, bár a fajta hivatalosan csak 1985-ben lett elismert. Az andalúz illetve szélesebb értelemben a spanyol vidéki életforma fontos szereplője volt, főleg szarvasmarha- illetve juhnyájak pásztorkodásában. Bár főként szárazföldi területeken dolgozott, de képes volt kiválóan úszni, alkalmazható volt számos vízi feladatra, például hajókon, innen ered neve is.
  Spanyol vízikutya
  Spanyol vízikutya

  Spanyol vízikutya jellemzői

  A perro de agua español egy intelligens, derék és barátságos állat. Nagy energiaszintje van, és szeret játszani, úszni és futni. Ez az állat nagyon hűséges és ragaszkodó, ami azt jelenti, hogy nagyszerű családi kutyává válik, aki védő és szeretetteljes a gyermekekkel is. A spanyol vízikutya nagyon könnyen tanul és szeret feladatokat teljesíteni, ezért gyorsan tanulja meg az alapvető parancsokat.

  Spanyol vízikutya megjelenése

  A spanyol vízikutya közepes méretű, erős és sportos testalkatú kutya, amelynek rövid lába és hosszú bozontos szőrzete van, mely a vízből való kijövetelkor  hullámossá, göndörré válik. Tipikusan három színben fordul elő – fekete, barna és cser – egyszínű, illetve ezekből összetett mintázatú változatban is.

  Egészségi állapot és gondozás

  A spanyol vízikutya általában egészséges fajta, de hajlamos lehet bizonyos örökletes egészségügyi problémákra, mint például a csípő- és könyökdiszplázia. Megfelelő étrend és rendszeres testmozgás szükséges az egészséges élethez. Szőrük egészségének és szépségének fenntartása rendszeres ápolást igényel, beleértve a vágást és a fésülést is, hogy megőrizze elragadó és rendezett megjelenését. A spanyol vízikutya egy aktív, barátságos és nagyon rugalmas fajta, amely kiválóan alkalmazkodik a családi élethez. Ugyanakkor az aktív életmódja miatt tanácsos olyan otthonba választani, ahol elegendő hely áll rendelkezésre a mozgáshoz és a játékhoz. Ha tehát szereted a sportos és játékos kutyákat, akkor a spanyol vízikutya nagyszerű választás lehet számodra!
  Spanyol vízikutya
  Spanyol vízikutya
  Csekkold a további kutyafajtát ezen az oldalon!

  Szállj meg egy valóban kutyabarát helyen!

  Olyan kutyabarát szállást keresel, ahol a vendéggel érkező eb méretkorlát nélkül és ingyen szállhat meg? Akkor válaszd a Kisdió Vendégházat! Mutatjuk miért!
   • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
   • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
   • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
   • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
   • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
   • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
   • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!