Skip to content

Spanyol masztiff fajtaleírás képekkel

  A Spanyol Masztiff, ismert még a „Mastín Español” néven, lenyűgözi embertársait nemcsak hatalmas mérete, hanem szelíd természete miatt is. A félreértések elkerülése végett azonban tisztáznunk kell, hogy noha ezek a kutyák hatalmasak és ijesztőek lehetnek az első találkozás során, hihetetlenül gyengédek és barátságosak.

  Spanyol masztiff fajta története

  Kezdjük a kezdeteknél. Bizonyos források szerint a Spanyol Masztiff a világ legrégebbi és legnagyobb masztiff típusai közé tartozik, melynek évezredes történelme a spanyol tartományokba vezethető vissza. Az ókori rómaiak és görögök is használtak nagytestű, masztiff típusú kutyákat háziállatként, de igazán feljegyezhető történetük Spanyolországban kezdődik a középkorban. Itt a majmok megvédésére használták őket a ragadozóktól, emellett pedig kiváló őrkutyaként is szolgáltak. Spanyol masztiff

  Spanyol masztiff jelmezői

  A masztiff a ‘nagy kutya’ szinonimája. A felnőtt példányok általában 60-70 cm magasak, testtömegük pedig elérheti a 70-100 kg-ot is. Izmos és masszív testfelépítés jellemzi őket, vastag szőrrel borítva, függőleges ráncokkal, különösen az arcukon. Szemeik barnák, kifejezéssel teli, szemöldökük jól látható. Minden testrészük, beleértve fejüket és lábaikat is, hatalmas és erős. A Spanyol Masztiff nem tartozik az egészségügyileg problémás kutyafajták közé, ennek ellenére több betegségre is hajlamosak lehetnek. Például hajlamosak a csípő- és könyökdiszpláziára, ami a nagy testű kutyákban általánosan jelen van. A megfelelő egészségügyi ellátás és a rendszeres állatorvosi ellenőrzés mellett a Spanyol Masztiff élettartama általában 10-12 év.

  Milyen a természete?

  Most pedig térjünk rá a fajta pszichés jellemzőire. Mint minden kutya, a Spanyol Masztiff is egyedi személyiség, de az általános jellemzők között szerepel az önbizalom, a bátorság és az intellektus. Hűségesek és szeretőek a családjukhoz, de idegenekkel szemben óvatosak és gyanakvóak lehetnek. Megfelelő szocializációra van szükségük, ami elősegíti, hogy kiegyensúlyozott felnőtt kutyává váljanak. A masztiff egy hihetetlenül erős, hűséges és szerető fajta, amely megfelel a családi kutya szerepének. Nagy méretük és erős védelmező ösztönük miatt speciális figyelmet igényelnek mind tréning, mind szocializáció terén. Bár a kezdeti találkozásból adódó félelem érthető lehet, a Spanyol Masztiff valójában egy gyengéd, szerető hű barát, aki a családját minden körülmények között megvédi. A gondos gondozás és a megfelelő oktatás mellett a Spanyol Masztiff igazán ragyogó családi tag lehet. Ezért ha elegendő helyed és időd van a gondoskodásra, a Spanyol Masztiff nagyszerű választás lehet. A Spanyol Masztiff lenyűgöző megjelenése alatt egy gyengéd óriást találhatunk, aki mindent megtesz szeretett családja védelme érdekében. Bármennyire is ijesztő lehet méretük és őrző ösztöneik, a megfelelő tréninggel és szocializációval, hűséges és odaadó barátot találhatunk bennük. Kétségkívül, egy Spanyol Masztiff birtoklása különleges élmény, amit csak azok érthetnek meg igazán, akik nap mint nap élnek ezzel a csodálatos fajtával. Spanyol masztiff
  Csekkold a további kutyafajtát ezen az oldalon!

  Szállj meg egy valóban kutyabarát helyen!

  Olyan kutyabarát szállást keresel, ahol a vendéggel érkező eb méretkorlát nélkül és ingyen szállhat meg? Akkor válaszd a Kisdió Vendégházat! Mutatjuk miért!
   • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
   • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
   • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
   • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
   • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
   • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
   • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!