Skip to content

Preply vélemények: 1 év tapasztalata a platformon

  A „Preply vélemények” kifejezésre keresve kevés magyar beszámoló található a platformról. Ebben a cikkben bemutatjuk a platform jellemzőit, előnyeit és hátrányait egy év tapasztalat alapján.

  Mi az a Preply?

  A Preply egy online nyelvtanulási platform, ahol a világ bármely részéről származó, anyanyelvi tanárok segítenek neked nyelvtudásod fejlesztésében.

  A Preply előnyei

  Alacsony ár

  Az első és egyik legfőbb előnye a Preply-nek az ára. Az óradíj 3-4 dollár körül kezdődik, ami rendkívül kedvező az anyanyelvi tanárok által vezetett órákért. Persze a felületen találhatóak sokkal költségesebb tanulási lehetőségek is. A cikk későbbi részén bemutatjuk, hogy tudsz oktatók keresni a felületen.

  Akcentus

  A nyelvtanulás hatékonyságát fokozza az is, hogy a Preply-nél kiválaszthatod a tanárt az akcentusa alapján, amely segít abban, hogy a preferált nyelvjárásban gyakorolj.

  Flexibilitás

  Emellett a platformon számos szabad időpont áll rendelkezésedre, így könnyen megtalálhatod az órákra legmegfelelőbb időpontot.

  Kedves és segítőkész tanárok

  A felület egy másik pozitívuma az, hogy nagyon figyelmes és segítőkész tanárokkal találkozhatsz. Ha komoly probléma adódik a tanárral, és úgy érzed, hogy az óra nem volt hatékony, a felület lehetőséget nyújt arra, hogy visszakapd az óra árát.

  Beszédcentrikusság

  Az órák fő hangsúlya a beszédcentrikusságra van helyezve, ami segít abban, hogy magabiztosabban kommunikálj az adott nyelven a mindennapi helyzetekben. Emellett a tanárok nyelvtani feladatokkal is támogatnak, hogy széles körű nyelvtudásra tehess szert.

  A platform hátránya: valószínűleg nem fogod elsőre megtalálni az ideális tanárt

  Annak érdekében, hogy a platform a számodra tökéletes legyen, kísérletezned kell az órákat tartó tanárokkal. Az egyedi órák nem elérhetőek, így először fel kell iratkoznod a platformra, hogy megismerd a különböző tanárokat és megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

  Preply vélemények

  A Preply vélemények túlnyomó részt pozitívak a Trustpilot értékelések szerint. Az oldalon 9016 értékelés alapján 4.1/5 pontot kapott a platform.

  Preply vélemények
  Preply vélemények

  Következzenek értékelések a Trustpilot oldalról. Preply vélemények:

  „Bár havi előfizetést kell vásárolnia, és nem vásárolhat egyetlen órát, ezek nagyon rugalmasak. Akár havi 4 órát is lefoglalhat, átválthat egy másik oktatóra a kreditet vagy az órát. Az oktatók a tapasztalataik szerint különböző szinteket alkalmaznak. Nagyon tisztességes.”

  „A Preply a tökéletes webhely nyelvtanuláshoz. Kiváló oktatók állnak készen arra, hogy segítsenek nyelvtudásod fejlesztésében. Kiválaszthatja a napokat és időpontokat. Mindenkinek ajánlom a Preplyt, aki szeretne egy új nyelvet saját otthonában tanulni.”

  „Mindössze két éve tanulok angolul a Preply-n, és rendkívül elégedett vagyok. Az alkalmazás és a webhely fantasztikus, kényelmessé teszi az idegen nyelv tanulását közvetlenül egy másik országból származó oktatóval, rugalmas ütemezéssel és interaktív platformmal. A bizalom szintje nagyon magas. Külön köszönet a Preply csapatának a gyors támogatásért bármilyen kérdés esetén!”

  Preply vélemény: saját tapasztalat

  Azért tartom nagyszerűnek a Preply-t, mert lehetőséget kínál arra, hogy saját tempómban haladjak, és olyan tanárral dolgozzak együtt, aki megérti a személyes igényeimet és céljaimat. Az egyéni figyelem és személyre szabott tanítási módszerek révén hatékonyabban tudom fejleszteni a nyelvtudásomat. Az online tanulás által időt és energiát is spórolhatok meg, mivel nem kell utaznom egy tanórára, és be tudom illeszteni az órákat a saját napi rutinomba.

  Egy év alatt a platform segítségével C1-es szintről C2-re jutottam. Hetente 2-3 angol órám volt, és Quizlet-en gyakoroltam, angol könyveket olvastam és hallgattam. Átlagosan heti 3-5 órát tanultam az év során.

  Preply vélemény: fejlődés jelentés (C1 szintről C2 szintre kb. 1 év alatt)
  Preply vélemény: fejlődés jelentés (C1 szintről C2 szintre kb. 1 év alatt)

  Így tudsz olcsón oktatót találni a Preply online nyelvoktató felületen

  1. Regisztráció

  A regisztráció folyamata rendkívül egyszerű:

  1. Először regisztrálnod kell! Ehhez használd ezt a linket és az első órából 70%-os kedvezményt kapsz.*
  2. Majd érdemes egy helyzetfelmérő tesztet (placement test) kitöltened, amely megmutatja jelenlegi nyelvi szintedet. Ez a lépés nem kötelező, de sokat segíthet a tanárnak, hogy személyre szabja az órákat.
  3. Ezután következik egy próbaóra (trial lesson), ahol 50 percen keresztül kipróbálhatod egy tanár óráját.
  4. Ha elégedett vagy, akkor következhet a feliratkozás. A tanulási intenzitás választható, heti egy órától akár több óráig is. Több óra = gyorsabb fejlődés.

  2. Oktató választás

  1. Regisztrációt követően kattints a felső sávban található „Find tutors” gombra.

  2. Majd válaszd a „Choose by myslef” lehetőséget. Így saját feltételeid alapján tudod kiválasztani az oktatót.

  Preply oktató választás
  Oktató választás

  3. Add meg az egyedi szűrő és listázási feltételeket! Ezek a következők lehetnek:

  • „I want to learn” – Itt tudod megadni a tanulni kívánt nyelvet.
  • „Price per lesson” – Itt látod az óránkénti díjat.
  • „Country of birth” – Ennél a lehetőségnél választhatod ki az oktató születési országát. Ha specifikus akcentust akarsz gyakorolni, akkor érdemes annak megfelelően választani, pl. brit akcentus érdekében válaszd a United Kingdom lehetőséget.
  • „I am available” – Ha csak specifikus időszakban érsz rá, akkor itt tudsz szűrni az oktatók elérhetősége alapján.
  • „Specialties” – Ennél a lehetőségnél megadhatsz speciális területeket, pl. „üzleti nyelv”. Nem javasoljuk, hogy használd ezt a szűrési feltételt.
  • „Also speaks” – Itt beállítható, hogy milyen extra nyelven beszéljen az adott tanár. Ha A1 / A2 (kezdő) szinten vagy, akkor hasznos lehet a közös nyelv. Máskülönben nem javasoljuk, mivel az 1 évnyi használat alapján az a tapasztalat, hogy jobban támogatja a nyelvtanulást, ha kizárólag a célnyelven tudsz kommunikálni.
  • „Native speakers” – Ez az egyik legfontosabb beállítás! Itt erősen javasoljuk, hogy válaszd az „Only native speakers” lehetőséget, így csak anyanyelvi tanárokat fogsz találni.

  Extra tipp: A megfelelő keresési feltételek megadása után a „Sort by” lehetőségnél választ a „Price: lowest first” lehetőséget, így ár szerint növekszenek a találatok.

  Preply oktató választás
  Oktató választás

  4. Válaszd ki a megfelelő tanárt! Ehhez az alább szempontokat érdemes figyelembe venni:

  • oktatói tapasztalat (ez a profil leírásában megtalálható),
  • értékelések (5-ös skálát használ, 4+ felett általában megbízható az oktató),
  • aktív diákok száma,
  • bemutatkozó videó (akcentus, beszédkészség, oktatói megközelítés),
  • leírás / bemutatkozó szöveg,
  • egyéni preferenciák.

  Előfordulhat, hogy az elsőre kiválasztott oktató nem felel meg az elvárásoknak. Ilyenkor érdemes lehet cserélni. Nagy előny, hogy az órák transzferálhatóak más oktató számára.

  Preply oktató választás
  Oktató választás

  Mennyibe kerül egy óra?

  Az árakat számos szempont befolyásolhatja, így elég nagy a szórás. Az alábbi 1 év tapasztalata alapján kijelenthetjük, hogy 3-4 amerikai dollár (kb. 1000-1400 forint) / 60 perc összegért már lehet anyanyelvi angol tanárt találni a felületen. Persze, vannak jelentősen drágább órák is.

  Extra tipp: A Dél-Afrikai oktatók alacsonyabb összeget kérnek, számos oktató neutrális akcentussal rendelkezik és azonos időzónában vannak, mint a magyar diákok.

  Megéri a felület?

  Összességében, a Preply egy rendkívül megfizethető és hatékony módszer a nyelvtanuláshoz, amely lehetővé teszi, hogy anyanyelvi tanárok segítségével fejleszd nyelvtudásodat és magabiztosan kommunikálj bármilyen nyelven.

  * Ez egy affiliate link, a kedvezmény részletei (pl. mértéke) idővel megváltozhat. Minden esetben ellenőrizd az olvasáskor érvényes feltételeket.