Skip to content

Nászút 2024: 5 tökéletes nászút helyszín

  Életünk egyik legmeghatározóbb élménye az esküvő. Az emlékezetes ceremóniát követően általában nászútra mennek az egybekeltek. Sok fejtörést okozhat a tökéletes úticél kiválasztása. Valódi kihívás megtalálni a nászútra érdemes, azonban pénztárcabarát úticélokat. Nászút 2024 cikkünkben 5 ötletet adunk a tökéletes nászút helyszín megtalálásához!

  A nászút rövid története

  A régi időkben a nászút során az ifjú pár végiglátogatta azokat a rokonokat, akik nem tudtak részt venni a ceremónián, csak később vált az első, már házastársként megtett romantikus kirándulássá. Az viszont biztos, hogy nem lehet még a legaprólékosabban megtervezett és kivitelezett esküvő sem tökéletes a tökéletes nászút nélkül! A nászút akkor sikerült jól, ha egész életünkben örömmel gondolunk vissza rá és még az aranylakodalmunkon is mosolygunk a kedves emlékeket felidézve. A nászút megtervezése, hossza és helyszíne nem kizárólag a pénztárcánkon múlik. A meghitt pillanatokkal teli közös élményeket nem csupán egy ötcsillagos szállodában élhetjük át, de tény, hogy érdemes előre megtervezni, milyen számunkra az ideális nászút, hiszen ez nem csupán egy nyaralás.

  Terveid között szerepel a nászút 2024-ben? Az alábbiakban számos hasznos tippel szolgálunk a mézes hetek eltöltéséhez.

  Nászút 2024
  Nászút 2024

  Nászút 2024: 5 nászút helyszín Magyarországon

  1. Dég – a Dunántúl gyöngyszeme

  Dég Dél-Fejér vármegyében elhelyezkedő álmos kis település, amely megannyi csodát rejt magában. Önmagában izgalmas az elhelyezkedése, hiszen közel van a Balatonhoz, így nyáridőben megmártózhatunk a tóban.

  A szerelmes andalgások tökéletes helyszíne lehet a gyönyörű Festetics kastély romantikus angolparkja (esküvői fotózások kedvelt helyszíne). A szépen gondozott hatalmas park egyik látványossága, a szépséges Szerpentin-tó hívogatja a csónakázni vágyó szerelmeseket, a tó szigetén álló tündéri Hollandi-háznál pedig nem is találhatnánk jobb hátteret egy fotóhoz.

  A környéken bájos pincészetek, hangulatos éttermek várnak egy romantikus vacsora elköltésére. Ha a természet szerelmesei vagytok, a szomszédos Soponyán hatalmas területen álló Vadaspark és Ökocentrum ad lehetőséget egy valódi feltöltődésre és akár a szelíd őzek simogatására. Ha ennek ellenére mégis úgy döntötök, hogy az orrotokat sem dugnátok ki a szobából, válasszatok olyan romantikus búvóhelyet, amely a nászút idején csak a tiétek. Ilyen például a Kisdió vendégház, ahol a zavartalan és meghitt együttlét garantált, hisz érkezéskor kaptok egy kulcsot a jól felszerelt dupla fürdőszobás házhoz, így ott tartózkodásotok alatt nem zavar senki. A ház vidékies, autentikus hangulata visszarepít az időben, de  közben mégsem kell lemondanotok a kényelemről (a ház mosogatógéppel, internettel, WiFivel felszerelt). A napozás, közös tollasozás és a romantikus kerti piknik helyszín is adott, hiszen 1600 négyzetméteres ápolt kertben tehetitek meg ezt, elzárva a kíváncsi szemek elől. Ha a mézeshetek a téli hónapokra esnek akkor sincs ok gond az aggodalomra. Dég a téli nyaralás tökéletes helyszíne lehet.

  Szívesen töltenéd a nászutat Dég nyugalmas, békés és felfedeznivaló környezetében? Kisdió Vendégházunk egy modern eszközökkel felszerelt, hangulatos, autentikus parasztház!

  2.) Mátranovák – az erdő szerelmeseinek

  Nógrád vármegye vadregényes tájain, a Mátra erdeiben, a hevesi határhoz közel fekszik ez a kis zsákfalu. A környék lenyűgöző természeti adottságai miatt, hisz a vármegye legnagyobb természetvédelmi területe található itt.  A mélyebb fekvésű, gyönyörű völgyeket elborító gyertyános-tölgyesekekben gyönyörködhetünk, az erdőben pedig számtalan apró, tiszta vizű forrást találunk. Természet-imádóknak valódi csemege a Fehérszék hegygerinc, mely nevét az itt található, világos színű, igen ritka, szemcsés szerkezetű riolittufáról kapta.  A Mátra geológiai adottságain kívül megismerkedhetünk a palócok életével és gasztronómiai gyönyörökben is részesülünk, ha ellátogatunk a Faluhely Majorba. A tökéletes nászút egy hangulatos erdei fogadóval lehet teljes, ahol az együtt töltött aktív órák után egy romantikus vacsorával zárhatjátok a napot.

  3.) Noszvaj – a legtisztább levegőjű búvóhely

  Noszvaj Heves vármegye kicsiny ékszerdoboza, nem messze Eger városától. Akár rövidebb, akár hosszabb nászutat terveztek, számos látnivaló és program vár rátok. Rövid séta után elérhető a település központjában található Imány- tető, egy picit hosszabb, de nem vállalhatatlan túra után pedig a Bükkre tekinthetünk le a Nagy -Eged hegy tetejéről. Noszvajon járva kihagyhatatlanok a barlanglakások, ezek a tufakövekbe vájt, föld alatti építészeti remekművek, amelyek napjainkban már művészeti telepként funkcionálnak. Kihagyhatatlan látnivaló a romantikus De-la Motta kastély, ahol egy mesés kosztümös idegenvezetéssel egybekötött sétán vehettek részt. A kastély és vadregényes parkja remek helyszíne lehet egy közös, nászutas fotózásnak. A szerelmes filmek elmaradhatatlan jelenete a romantikus csónakázás egy kis, csendes tavon. Noszvajon ezt sem kell kihagynotok, ugyanis a település üdülőövezete Síkfőkút, ahol a pici mesterséges tavacska csábít a csónakázásra, vagy a  parti piknikre. Természetesen a gasztroélmények sem maradhatnak ki a tökéletes nászútból és ne felejtsük el, hogy Noszvaj az Egri Borvidék szerves része, így a borkóstolót sem kell kihagynotok, számos vendég-és borház vár rátok, ahol a gazdák családias hangulatban várnak benneteket. Noszvaj híres a sajtkülönlegességeiről és a kézműves lekvárokról is, így a nászút tervezése során érdemes olyan vendégházat keresnetek, ahol elmerülhettek a hely nyújtotta kulináris élvezetekben is.

  4.) Szalafő-  ahol a rohanás ismeretlen fogalom

  Szalafő egy édes piciny falu az Őrségben, Vas vármegyében. Ha erre jártok, valóban azt érezhetitek, mintha megállt volna az idő, az ember néhány óra alatt kikapcsolódik a nagyvárosi létformából. Bővelkedik a természeti kincsekben, az Őserdő például egy erdőrezervátum, amely több száz éve emberi beavatkozás nélkül pompázik. A Fekete-tó neve ellenére inkább lápvidék ma már, flórája és faunája valódi természeti csoda, és különleges hangulatát a településen terjengő rengeteg misztikus mendemonda is erősíti, viszont csak szakember vezetésével látogatható az ingovány miatt.  A környék bővelkedik a tanösvényekben, amelyek gyalogosan, kerékpárral, de szekérrel is bejárhatók. Barátságos vendégfogadókban nincsen hiány a környéken, az itt élő kedves és vendégszerető emberek egész évben várják a pihenni vágyókat.

  5.) Jósvafő- A források és barlangi túrák színhelye

  A Jósva- patak forrásvidékén, az Aggteleki Nemzeti Park területén fekszik ez a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei bájos kis ékszerdoboz.  A település ófalu része műemlékvédelem alatt áll építészeti kincsei miatt. A községet négy patak szeli át, Jósvafő kristálytiszta, smaragdzöld mesterséges tavacskáját, a Jósvafői Tengerszemet maga a Jósva forrás táplálja, melyet romantikus kis erdei ösvényen közelíthettek meg. A Nemzeti Park felderítése során a Jósvafő és Aggtelek között elhelyezkedő Vörös-tó sem kihagyható látvány, innen pedig néhány perc sétára a Baradla-barlang bejáratát érhetjük el. Állatbarát pároknak kötelező program a Jósvafőtől egy kilométerre található Magyarország legnagyobb Hucul-Ménese, amely nemzeti kincs a pacik genetikai állományának és a fajta fenntartása miatt. A településen romantikus hotelek és vendégházak várnak rátok megfizethető áron, pazar környezetben.

  Nászút 2024-ben?

  Nászút 2024-ben? Ha szeretnétek elkerülni, hogy kellemetlen meglepetés érjen és a pandémiás helyzet miatt külföldi utatok meghiúsuljon, érdemes lehet belföldi úti célt választani. Fentebb bemutatott utazási ötleteink segíthetnek a tökéletes helyszín megtalálásában, hogy a nászutatok valóban egy életre szóló felejthetetlen élmény legyen.