Skip to content

Milyen mély a Balaton?

  A Balaton Magyarország legnagyobb tava és az egyik legkedveltebb turisztikai célpont a országban. De vajon milyen mély a Balaton? Hol található a tó legmélyebb pontja? Mekkora az átlagos vízmélység? Tudd meg a válaszokat ezekre a kérdésekre cikkükből!

  Milyen mély a Balaton? Hol található a legmélyebb pont?

  A magyar tenger legmélyebb pontja 12,5 méter. Ez a Tihanyi-szoros legmélyebb árkában található, amelyre gyakran „Tihanyi-kút” néven hivatkoznak.

  Tihanyi-kút (Forrás: vizimentok.hu)
  Tihanyi-kút (Forrás: vizimentok.hu)

  Mekkora a Balaton átlagos vízmélysége?

  A Balatonon átlagos vízmélysége 3 – 3,5 méter.

  Balaton vízmélység térkép

  Az alábbi Balaton vízmélység térkép csak tájékoztató jellegű. Fontos, hogy minden esetben hivatalos forrásokból győződj meg az aktuális vízmélységről.

  Balaton vízmélység térkép
  Balaton vízmélység térkép

  Mi mást érdemes tudni a magyar tengerről?

  Blog oldalunkon számos izgalmas cikk található a Balatonról. Ha szívesen tudnál meg érdekességeket a magyar tengerről és környékéről, akkor az alábbi cikkeket érdemes lehet elolvasni:

  Milyen mély a Balaton?
  Milyen mély a Balaton?

  Szívesen pihennél a magyar tenger közelében? Akkor irány a Kisdió!

  Szívesen pihennél a magyar tenger közelében? A Kisdió Vendégház tökéletes választás lehet. Vendéghelyünk alapját egy, a századelőn épült parasztház jelenti. A térség népi építészetére jellemző stílusban épült ház autentikus elemeit megőriztük, azonban ügyeltünk arra, hogy a szálláshely a modern igényeket is kielégítse. Mutatjuk, miért érdemes nálunk megszállni!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!