Skip to content

Milyen hosszú a Balaton?

  A Balaton a legnagyobb tó Magyarországon, amely a közép-európai régió egyik legfontosabb turisztikai célpontja. Gyakorta felmerülő kérdés: milyen hosszú a Balaton? A tó hossza és mélysége érdekes témakör, amelyet érdemes jobban megvizsgálni.

  Milyen hosszú a Balaton?

  A magyar tenger iránt érdeklődő személyek gyakran kérdezik: milyen hosszú a Balaton? A válasz sokaknak meglepő lehet:

  A Balaton hossza hivatalosan 77 km, de ez a mérték többnyire a tó közepétől az északi vagy déli végéig tart.

  Azonban, ha a partvonalat vesszük figyelembe, akkor az hosszabb, mint 235 km, mivel a tó partvonalának hossza számos öböl és öblösödés miatt jelentősen megnövekszik. A Balaton területe körülbelül 592 km², és 14 km a szélessége, de ez a mérték a tó különböző pontjain változik.

  A Balaton mélysége

  A Balaton mélysége a legmélyebb pontján, amely a tó nyugati részén található, 12,5 méter. Azonban, a Balaton nagyon sekély tó és a mélysége jelentősen változik a tó különböző részein. A déli részen a tó mélysége általában kisebb, mint az északi részen és számos helyen a tómeder alig haladja meg az 1 métert.

  Milyen hosszú a Balaton?
  Milyen hosszú a Balaton?

  Tiszta és kék víz

  A Balaton sok különleges jellegzetességgel rendelkezik. Az egyik legérdekesebb jellemzője a víz színe. A tó vize általában nagyon kék színű, de a fényviszonyoktól és a napszaktól függően változhat. A Balaton a környező dombok miatt gyönyörű helyen található, és a tó körüli települések sok turisztikai attrakcióval rendelkeznek, amelyek az egész család számára kínálnak szórakozási lehetőséget. Összességében a Balaton egy különleges tó, amely fontos turisztikai célpontként vonzza az embereket. Hossza és mélysége változó, de a tó szépsége és a környező települések által kínált turisztikai látnivalók miatt mindig népszerű marad.

  Szívesen megcsodálnád személyesen? Akkor irány a Kisdió!

  Kedvet kaptál a magyar tenger partján kikapcsolódni? Akkor válaszd a tótól mindössze 20 percre található Kisdió Vendégházat! Mutatjuk, miért:

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!