Skip to content

Mezőszilas kastély: minden, amit tudni érdemes a Droppa-kastélyról

  Magyarország tele van lenyűgöző történelmi kastélyokkal, melyek mind egy-egy értékes emléket őriznek múltunkból. Ebben a cikkben a figyelem középpontjába a történelmi Droppa-kastély (Mezőszilas kastély) kerül, mely az 1800-as években épült és gazdag történelmi háttérrel rendelkezik. Az épület tulajdonosai sorra változtak az évek során, és számos izgalmas eseménynek volt szemtanúja. Ismerjük meg tehát a kastély izgalmas történetét és fedezzük fel, milyen lenyűgöző részletekkel büszkélkedik ennek a különleges építménynek a múltja.

  A Mezőszilas kastély (Droppa-kastély) története

  Az 1800-as évek környékén épült kastély eredetileg a Huszár családé volt. Később a Bárándyak vásárolták meg, majd átkerült Szécsy Illés tulajdonába. Ezt követően a kastélyt Blaskovics Ernő, a híres Kincsem versenyló tulajdonosa vásárolta meg, és ajándékozta Szabó Karolina színésznőnek. 1911-től Droppa Károly és Szabó Karolina lettek a kastély tulajdonosai. Az emelet belső díszítését olasz mesterek készítették a tulajdonosok megbízásából. 1912-ben álkupolát, tornyot, reneszánsz stílusú teraszt és műmárvány angol termet építettek hozzá. Droppa Károly és Szabó Karolina halálát követően 1929-ben a kastély tulajdonosa Droppa Kálmánné és testvére lett, akik az államosításig lakói maradtak a kastélynak.

  Hol található a Mezőszilas kastély?

  A Mezőszilas kastély címe: Mezőszilas, Fő u. 54, 7017

  Látogatható a Droppa-kastély?

  Sajnos a Droppa-kastély nem látogatható jelenleg.

  Mezőszilas kastély képek

  Szállás a kastély közelében? Akkor irány a Kisdió!

  Szállás a kastély közelében? Akkor irány a Kisdió! Mutatjuk, miért érdemes a vendégházat választani.

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!