Skip to content

Hogyan lehet ügyfélkaput nyitni online? Mutatjuk!

  Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere, amely lehetővé teszi a polgárok számára, hogy online intézzék különböző hivatalos ügyeiket, adózási, egészségügyi, vagy más fontos dokumentációs ügyeket. Az Ügyfélkapu használatának feltétele a regisztráció, amelyet személyesen is lehet intézni az okmányirodákban vagy kormányhivatali ügyfélszolgálati irodákban. Azonban ma már lehetőség van az Ügyfélkapu nyitására online is. De hogyan lehet ügyfélkaput nyitni online? Ebből a cikkből megtudhatod!

  Az Ügyfélkapu nyitásának módjai

  Személyesen

  Az Ügyfélkapu nyitása hagyományosan személyesen történik, ehhez fel kell keresni egy okmányirodát, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodát, adóhatóság ügyfélszolgálatát vagy külképviseletet. Itt regisztrálni lehet az Ügyfélkapu szolgáltatásba. Időpontot lehet foglalni bármelyik kormányhivatalba a mo.hu weboldalon vagy telefonon a 1818-as számon.

  E-személyivel

  Az e-személyivel rendelkezőknek lehetőségük van az Ügyfélkapu nyitására otthonról is. Ehhez szükség lesz az e-személyi kártyán található regisztrációs kódra és az okmányazonosítóra.

  Hogyan lehet ügyfélkaput nyitni online?
  Hogyan lehet ügyfélkaput nyitni online?

  Tudd meg hogyan lehet ügyfélkaput nyitni online!

  Nem tudod pontosan hogyan lehet ügyfélkaput nyitni online? Kövesd az alábbi lépéseket!

  1. Látogassunk el az Ügyfélkapu hivatalos weboldalára, amelynek a címe: https://ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio.
  2. Kattintsunk az „E-személyi” gombra.
  3. A következő oldalon megjelenik a „Regisztráció e-személyivel” űrlap. Ide írjuk be az okmányazonosítót és a regisztrációs kódot a megfelelő rubrikákba.
  4. Miután ezeket az adatokat megadtuk, kattintsunk az „Ellenőrzés” gombra.
  5. Ezt követően töltse ki a következő mezőket:
   • Felhasználónév: Itt adjuk meg a kívánt felhasználónevet. A felhasználónévnek legalább 4 karakterből kell állnia, és legalább 3 karakternek eltérőnek kell lennie. Csak a magyar abc betűi és számok használhatók, speciális karakterek nem engedélyezettek (pl. _$ß).
   • Email cím: Ide adjuk meg az e-mail címünket, amelyre megkapjuk az első belépéshez szükséges aktiváló kódot.
   • Email cím megerősítése: Írjuk be újra az email címet az ellenőrzéshez.
   • Előzetes értesítést kérek okmányaim lejáratáról: Ez az opció alapértelmezetten be van pipálva. Ez azt jelenti, hogy értesítést kapunk az okmányaink lejáratáról.
  6. Miután kitöltöttük ezeket a mezőket, kattintsunk a „Regisztráció” gombra.
  7. A rendszer tájékoztatást ad a regisztráció sikerességéről egy üzenetablakban.
  8. Ha sikeresen regisztráltunk, kattintsunk az „Aktiválás” gombra, majd adjuk meg az e-mailben kapott azonosítót.
  9. Ezután lehetőségünk van az Ügyfélkapu jelszavának megadására. A jelszónak minimum 8 karakterből kell állnia, és tartalmaznia kell legalább két számot, valamint kis és nagybetűket vegyesen. A jelszót két évig érvényes, két év után módosítani kell.
  10. Gratuláció, az Ügyfélkapu nyitva áll előttünk, és most már beléphetünk, hogy online intézzük hivatalos ügyeinket.

  Megjegyzés: a cikkünkben szereplő információk csak tájékoztató jellegűek. Minden esetben támaszkodj a hivatalos tájékoztatásokra.

  Kipihennéd a regisztráció nehézségeit? Akkor irány a Kisdió Vendégház!

  Kipihennéd a regisztráció nehézségeit? Akkor irány a Kisdió Vendégház! Mutatjuk miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!