Skip to content

Hány hektár a Balaton?

  A Balaton a közép-európai régió legnagyobb és legnépszerűbb tavaként ismert, amely minden évben turisták millióit vonzza. A tó mérete azonban gyakran okozhat kíváncsiságot, különösen azok számára, akik még sosem jártak a Balaton partján. A kérdés, hogy hány hektár a Balaton, gyakori felvetés a tavat érintő beszélgetések során.

  Hány hektár a Balaton?

  A magyar tenger kapcsán gyakori kérdés, hogy: hány hektár a Balaton? A válasz meglepő:

  A Balaton területe 59 800 hektár, ami azt jelenti, hogy az egész tóterület ennyi hektáron terül el. A tó mérete azonban nem állandó, mivel a vízszint ingadozása és az évszakok váltakozása miatt a területe is változik. Télen a Balaton vízszintje alacsonyabb, míg nyáron a magasabb hőmérséklet és a sok csapadék miatt a vízszint emelkedik.

  A Balaton területe az évek során számos változáson ment keresztül, de a tó mindig a környező települések és az emberek számára fontos erőforrás volt. A Balaton környékén található területek gazdasági és turisztikai növekedését jelentős mértékben befolyásolja a tó mérete és állapota. A Balaton mérete azonban nemcsak az emberek számára fontos, hanem a környezetvédelem szempontjából is. A Balaton és környező területeinek megőrzése és védelme fontos feladat, hogy a tó és az általa körülvett természeti kincsek hosszú távon is megmaradjanak.

  Hány hektár a Balaton?
  Hány hektár a Balaton?

  Szeretnéd személyesen megcsodálni? Akkor irány a Kisdió!

  Most már tudod, hány hektár a Balaton. Szeretnéd személyesen megcsodálni? Akkor irány a Kisdió! Mutatjuk, miért érdemes minket választani!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!