Skip to content

Fagyi árak 2024-ben: jelentős drágulás

  2024-ben a magyar fagylaltipar reménykedve várja a jó fagylaltszezont, miközben az árak emelkedésével szembesül. A cukrászdák tervezett 10-15 százalékos emelése miatt egy gombóc fagylalt ára várhatóan 550-600 forint között lesz. Nézzük, mi áll a háttérben és milyen hatásokra számíthatunk a közeljövőben. Tudd meg, hogyan változtak a fagyi árak 2024-ben!

  Milyenek a fagyi árak 2024-ben?

  A szakma a 2024-es fagylaltszezonban emelni kívánja az árakat a növekvő költségek miatt. Ennek eredményeként a várható áremelkedés 10-15 százalék lesz, így egy gombóc fagylalt ára várhatóan 550-600 forint között lesz.

  Fagylalt árak 2024-ben
  Fagylalt árak 2024-ben

  Lássuk a részletekert!

  A fagyi árak 2023-ban is magasak voltak

  A 2023-as fagylaltszezon során az árak még stabilan mozogtak, és egy gombóc fagylalt ára általában 300-450 forint között volt.

  Milyenek voltak a fagyi árak régen?

  Régen, a múlt évtizedekben, a fagylaltok árai jóval alacsonyabbak voltak, és a magyar vendégek számára megfizethetőbbek. Az átlagos árak jelentősen eltértek a maiaktól, de emlékezetes élményeket nyújtottak az embereknek.

  A fagyi árak a 1970-es években 3 forint körül voltak, míg az 1980-as években 5 forint körül. A folyamatos emelkedés ahhoz vezetett, hogy 2015-ben már 200 forint körül volt egy fagylalt.

  Fagyi árak régen, 1940 (Forrás: forepan.hu)
  Fagyi árak régen, 1940 (Forrás: forepan.hu)

  Milyenek a fagyi árak Olaszországban?

  Olaszország híres a minőségi fagylaltjairól, azonban az árak itt is változóak. A városok, régiók és üzletek között eltérhetnek az árak, ám általában magasabbak, mint a magyarországi átlagárak.

  Balaton fagyi árak: magasabbak a fagylalt árak a magyar tenger partján?

  Általában igen! A Balaton partjánál található fagyizók árai szintén változóak, de általában magasabbak lehetnek, mint az ország más részein. A turisztikai célpontoknál jellemzően kicsit magasabb árszinttel számolhatunk.

  https://www.kisdiovendeghaz.hu/balatoni-arak-2023/

  Na és milyenek a csavart fagyi árak?

  A csavart fagylaltok, úgynevezett „twist” vagy „swirl” fagylaltok, általában egy kicsit drágábbak lehetnek a hagyományos gombóc fagyiknál, mivel az elkészítési módjuk és az összetevőik speciálisak.

  Fagylalt árak változása: mi áll a jelenség hátterében és mennyire emelkednek a fagyi árak 2024-ben?

  A cukrászdák tervezett áremelése 10-15 százalék, így egy gombóc fagylalt ára várhatóan 550-600 forint között lesz. Az áremelkedés mögött a növekvő költségek, például a nyersanyagok, energia és munkaerő költségeinek emelkedése áll.

  Kedvező áron szeretnél kikapcsolódni a magyar tengertől 20 percnyire? Irány a Kisdió Vendégház!

  A fagyi árak valóban jelentősen megemelkedtek és ennek 2024-ben sem látni a végét. Szerencsére azonban nem kell lemondani a balatoni nyaralásról akkor sem, ha nem szeretnéd kiüríteni a családi kasszát. Vendégházunk Dégen, 20 percre a magyar tengertől található. Mutatjuk, miért érdemes minket választani!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!