Skip to content

A Dégi kastély Kincsem filmjelenete

  Tudtad, hogy Magyarország egyik legszebb kastélya több filmben szerepelt? A méltán elismert Kincsem nevű magyar produkció mellett, a hollywood-i Vörös Veréb című alkotásban is felismerhető Dég ékköve. Tekintsd meg a Dégi kastély Kincsem filmjelenetét cikkünkben!

  Miről szól a Kincsem című film?

  Herendi Gábor, neves magyar rendező 2017-ben készült filmje a többszörös díjnyertes, angol telivér szülőktől származó, hazánkban tenyésztett versenyló életét mutatja be. Az izgalmas magyar film történetét a port.hu az alábbi módon összegzi:

  „Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?”

  Az alábbi rövid bemutató garantáltan kedvet csinál a film megnézéséhez:

  Kincsem c. film rövid bemutatója

  A Dégi kastély Kincsem filmjelenete

  A Kincsem című film számos jelenete a Festetics-kastélyban került rögzítésre. Az impozáns külső helyszínek között szerepel a hajdanán téli rezidenciaként szolgáló kiskastély előtti terület és a főbejárat is. A belső forgatási helyszínek között pedig a bálterem szerepel a filmben. A Dégi kastély Kincsem filmjelenetei képeken:

  Milyen egyéb mozifilmekben szerepelt a Festetics-kastély?

  Nem csupán hazai, de a nemzetközi rendezőket is megihlette a csodás épület. Így az amerikai Francis Lawrence rendező által készített, 2018-as Vörös veréb (eredeti cím: Red Sparrow) több jelenete szintén a dégi kastélyban került rögzítésre. A film története a port.hu oldal szerint:

  „Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak… Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.”

  Itt pedig megtekintheted a film magyar nyelvű bemutatóját:

  Vörös Veréb c. film bemutatója

  A filmben a kastély belső és külső részei is visszaköszönnek. Az alábbi filmkockán például a hátsó bejárat és az ahhoz vezető út látható. Szeretnéd összehasonlítani amatőr képekkel? Akkor csekkold a Dégi kastély képek című cikkünkben található fotókat!

  Dégi kastély - Vörös Veréb c. filmjelente
  Dégi kastély – Vörös Veréb c. filmjelente

  Szívesen megtekintenéd személyesen Déget és környékét? Akkor irány a Kisdió Vendégház!

  Szívesen megtekintenéd személyesen Déget és környékét? Akkor irány a Kisdió Vendégház! Mutatjuk miért érdemes minket választani.

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!