Skip to content

Dégi kastély képek: így fest a Festetics-kastély

  Dég egy páratlanul gyönyörű község Fejér megyében, az Enyingi járásban. A 64-es főút mellett fekvő község a Balaton partjától 20 percnyi autóútra található. A település ékét jelentő, gazdag történelmű Festetics-kastély több film helyszínéül szolgált már. Dégi kastély képek című blog posztunkban megcsodálhatod az egyedülálló épületet!

  Dégi kastély képek

  Dégi Festetics-kastély

  A Dégi Festetics-kastély 1810-1815 között épült Festetics Antal és családja számára. Pollack Mihály, az ismert klasszicista tervező irányításával létrejött épület kiemelkedő szépségű. Csodáld meg képeinket a Dégi kastélyról! Érdekesség, hogy a Dégi kastély Kincsem filmjelenete ennél az épületnél játszódik.

  Dégi angol park és kastélytó

  Tudtad, hogy a dégi kastélypark csodája a három patak találkozásából kialakított tavacska? A szépséges tavat 11 fahíd szeli át. A sétálni vágyók a dégi kastély fő portikuszától elindulva egészen a park végében kialakított sírkertig barangolhatnak. 

  Hollandi ház

  A dégi Hollandi-ház 1891-ben épült, németalföldi stílusban, impozáns, vörös téglákból, igazi kuriózum hazánkban. A meseház földszintjén tehénistálló kapott helyet, az emeleti részen pedig a tüdőbeteg gróf Festetics Andorné lakosztálya került kialakításra.

  Festetics-család sírhelye

  A Festetics-család több tagja a kastélyparkban lelt végső nyugalomra. A bejárati résztől legtávolabb eső ponton a domb tetején találhatóak a síremlékek.

  Dégi kastély képek nézegetése helyett saját emlékeket gyűjtenél? Akkor irány a Kisdió Vendégház!

  Dégi kastély képek nézegetése helyett saját emlékeket gyűjtenél? Akkor irány a Kisdió Vendégház! Mutatjuk miért érdemes minket választani!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!