Skip to content

Basset Hound fajtaleírás + képek

  A Basset Hound egy különleges és nagyon szeretnivaló kutyafajta, amelyet sokan azonnal felismernek hosszú testfelépítésével és törpenyúlhoz hasonló kinézetével. Ezek a nyugodt és barátságos kutyák képesek lenyűgözni minden embert, aki találkozik velük. Ebben a cikkben bemutatjuk a Basset Hound-ot, megosztjuk történetét, jellemzőit, valamint szó lesz a gondozásukról és a jellegzetes tulajdonságaikról.

  A Basset Hound története

  A Basset Hound eredete Franciaországba vezethető vissza, ahol nagyon népszerű volt vadászkutyaként. A fajta neve a „basset” szóból ered, ami franciául „alacsony” vagy „törpe” jelentést hordoz. Ez azért van, mert ezek a kutyák hosszú testtel és rövid lábakkal rendelkeznek, így alacsonyak és törpék.

  Basset Hound

  Basset Hound jellemzői és megjelenése

  A Basset Hound kicsi lábairól és hosszú füleiről azonnal felismerhető. Testük hosszú, izmos és masszív, ami lehetővé teszi számukra a hosszan tartó mozgást és a hatékony vadászatot. A Basset Hound arca kifejező, sötét szemük és ráncolt homlokuk bájos megjelenést kölcsönöz a fajtának.

  A Basset Houndok kiváló kísérők és családi kedvencek. Nagyon barátságosak és szeretetreméltóak, különleges kapcsolatot alakítanak ki gazdáikkal. Bár nyugodtak és lassúak lehetnek, kíváncsiak és okosak. Könnyen taníthatók, de némi makacsság is jellemzi őket. Emellett remek barátok a gyerekekkel és más háziállatokkal is.

  Basset Hound

  Gondozás és egészség

  A Basset Houndokat rendszeres mozgatással és egészséges etetéssel szükséges gondozni. Az egészségük védelme érdekében fontos, hogy figyeljünk testsúlyukra és ne adjunk nekik túl sok édességet vagy nassolnivalót. A füleiket is rendszeresen ellenőrizni kell, mert hajlamosak lehetnek a fertőzésekre. Érdemes rendszeres állatorvosi ellenőrzéseket is végezni, hogy biztosak legyünk abban, hogy a Basset Houndunk egészséges és boldog.

  Basset Hound

   

  Valóban tökéletes családi kutya a Basset Hound?

  A Basset Houndok nagyon jó társaságot jelentenek az egész családnak. Szeretik a törődést és szeretetet, amit a családjuktól kapnak. Szeretnek a szabadban lenni és sétálni, de ugyanúgy élvezik az otthoni szeretetet és kényelmet. Bármely lakástípusban boldogulnak, mivel nem igényelnek nagy teret.

  A Basset Hound egy rendkívül szeretnivaló és értelmes kutyafajta, amely valóban megérdemli a figyelmet és törődést. Tapasztalhatjuk, hogy a Basset Houndok remek családi kutyák lehetnek, akik hűségre és szeretetre vágynak. Ha egy olyan kedves és különleges állatot szeretnél, akivel igazán boldog lehet a családod, a Basset Hound az ideális választás lehet!

  Tekitntsd meg a többi kutyafajtát!

  Basset Hound

  Szeretnél egy valóban kutyabarát vendégházban megszállni? Akkor irány a Kisdió!

  Szeretnél egy valóban kutyabarát vendégházban megszállni? Akkor irány a Kisdió! Mutatjuk miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!