Skip to content

Balatoni nyaraló kiadó: a rossz szálások 8 intőjele

  Balatoni nyaraló kiadó? Rossz szállásra bukkanni nem olyan nehéz, mint gondolnád. Gyakran az első ránézésre tökéletesnek tűnő szálláshely is okozhat kellemetlen meglepetéseket. Mit tehet a szerencsétlen nyaraló, aki már a helyszínre érkezve döbben rá, hogy átejtették és teljesen mást kapott a pénzéért, mint amire számított? A több napos vagy hetes nyaralást teljesen tönkre teheti, ha kiderül, az egyébként rendkívül nehezen megtalált és drágán kibérelt szálláshely egy igazi rémálom. Cikkünkben megosztunk veled 8 intő jelet, ami tipikusan egy rossz szálláshely sajátossága. Balatoni nyaraló kiadó cikkünkben hasznos tippeket adunk a csalódást okozó szálláshelyek elkerüléséhez!

  Balatoni kiadó házak: intő jelek, amikre érdemes figyelni

  1. Balaton kiadó nyaraló képek nélkül / kevés fotóval

  Balatoni nyaraló kiadó cikkünk első tippje: kerüld azokat a szállásokat, amelyek hirdetésében kevés fénykép érhető el. A képek döntő jelentőségűek a szálláshely választásnál. Az internetes hirdetések között sok olyan ajánlat szerepel, amely első ránézésre a tökéletes önálló nyaralót hirdeti kedvező ár-érték arányban, utólag pedig kiderül, hogy a valóságban teljesen másról van szó, mint ami a hirdetésben szerepelt.

  Az egyik legtipikusabb hiba, amit a szálláshely keresők elkövetnek, hogy nem nézik meg figyelmesen a szálláshelyről feltöltött fotókat vagy megelégszenek a túl kevés képpel.

  A hirdetők versengenek egymással azért, hogy minél több ember válassza az ő szálláshelyüket. Éppen ezért minden tulajdonos arra fog törekedni, hogy az általuk hirdetett nyaraló legelőnyösebb oldalát mutassák be, ami garantáltan tetszeni fog az aktuális érdeklődőnek. Azokat a helyszíneket és részleteket, amelyek miatt az érdeklődő elállhat az üzlettől, természetesen nem mutogatják és titokban tartják. Milyen trükköket használnak a hirdetők?

  “Balaton kiadó nyaraló”, avagy trükkök, amivel megtéveszthetik a nyaralni vágyókat:

  • Tipikus eset, hogy a hirdető lefotózza kívülről a házat, esetleg még egy kis kert rész is látszódik, de aztán a helyszínre érve kiderül, hogy kidőlt a kerítés, vagy rosszabb esetben nincs is.
  • Egy másik példa, amikor közelről lefotóznak egy illemhelységet, mely látszólag modern és tiszta, majd kiderül, hogy valójában az udvarban van teljesen külön a háztól, mint a régi parasztházakban a nagyszüleink időszakában. Természetesen a tulajdonos azokat a helyiségeket fogja lefotózni a hirdetéshez, amelyek a legtisztábbak, a legjobb állapotúak. A ház apró részleteiről jellemzően nem szokott készülni fotó, pedig az is számít, hogy egy sütő belseje mennyire tiszta vagy hogy a lakás bizonyos részein van-e pókháló vagy néhány elpusztult bogár. 

  Ha olyan hirdetésbe botlasz, ahol kevés fotó van, nyugodtan kérj néhány pár extra képet a hirdetőtől, hogy megbizonyosodj arról, valóban olyan a hely, amilyennek mutatja. Ritkán, de előfordul, hogy egy hirdetésnél még kép sem szerepel. Ha kedvező az ár, illetve a szállás elhelyezkedése, megér egy próbát felhívni a hirdetőt és kikérdezni őt a részletekről. Lehetséges, hogy valamilyen technikai ok miatt törlődtek a képek, vagy a hirdető nem rendelkezik még esztétikus fotókkal a nyaralóról, ezért nem töltött fel képeket. Mindenesetre érdemes körültekintőnek lenni.

  Balaton kiadó nyaraló képek nélkül
  Balaton kiadó nyaraló képek nélkül

  2. Balatoni üdülőhely rossz értékelések

  Az értékelések sokat segíthetnek a balatoni üdülőhely választásnál. A képek után talán ez a második legfontosabb szempont, amit nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Az 1-2 csillaggal, illetve sok negatív visszajelzéssel rendelkező szálláshelyet messziről kerüld el! Még a 3 csillag is gyanús lehet. Inkább ha lehetséges, válassz 4-5 csillagos értékelésekkel rendelkező nyaralót, amikkel kapcsolatban mások pozitívan jeleztek vissza! A tisztaság, a felszereltség, a tulajdonos segítőkészsége, a kert rendezettsége, a jól működő elektronikai eszközök és WiFi mind fontos szempontok a választásnál. Gondold végig, hogy számodra mik a legfontosabb tulajdonságok, amikkel a nyaralónak rendelkeznie kell és szánj időt arra, hogy alaposan végig olvasd a mások által adott értékeléseket is. Jobb még a nyaralás előtt eltölteni ezzel egy kis időt, mint utólag bánni, hogy nem tetted meg, amikor már késő, mert kibéreltél több hétre egy borzasztó szálláshelyet.

  3. Kis nyaraló kiadó Balaton területén irreálisan alacsony / magas áron

  Kis nyaraló kiadó Balaton 3000 forintért naponta? A ,,túl szép, hogy igaz legyen” típusú olcsó nyaralókkal érdemes vigyázni. Ha a netes hirdetésben egy nyaraló kiadó Balaton területén irreálisan alacsony vagy magas áron, érdemes gyanút fogni és alaposabban utána járni a helynek, mielőtt kibérelnéd akár több hétre.

  Valószínű, hogy valami nincsen rendben azzal az ingatlannal, amit irreálisan alacsony áron hirdetnek, különösen Balaton környéken, mely népszerű üdülőparadicsomnak számít. Ha a képek alapján első ránézésre úgy tűnik, hogy a hirdetésben szereplő nyaralóval minden rendben van, ugyanakkor a megszokott áraknál jóval alacsonyabban hirdetik, ne örülj meg. Gondolj bele abba, hogy melyik bérbeadó szeretne magával kiszúrni és a piaci árnál jóval alacsonyabban kínálni egy gyönyörű balatoni szálláshelyet, amit sokkal több pénzért is kiadhatna?

  Ritkán fordul elő olyan szerencse, hogy a tulajdonos nem meggazdagodni szeretne, csak fedezni a birtokolt nyaraló fenntartási költségeit, ezért jóval a piaci ár alatt adja ki, mert neki az az összeg is elég.  A gyakoribb eset inkább az, hogy a tulaj szándékosan titkol valamit a nyaralóval kapcsolatban, hogy nehogy elveszítse az érdeklődőket. A helyszínre érkezve azonban rendkívül kellemetlen tud lenni, amikor kiderül az a kellemetlenség például, hogy:

  • felújítás van a szomszédban és olyan hangosak a munkagépek, hogy a saját hangját sem hallja az ember,
  • alapvető felszerelések hiányoznak a lakásból,
  • nincs meleg víz,
  • az udvaron található latrina az illemhelyiség,
  • a nyaraló koszos,
  • legrosszabb esetben egerek vagy bogarak mászkálnak benne.

  Egyeseknek nem érdeke, hogy hosszú távra szerezzenek vissza-visszatérő vendégeket, így valamennyi pénzért kiadják a rossz állapotban lévő helyet gondolván, hogy a nyaraló vendég úgysem fog panaszkodni és hazamenni, ha már elutazott odáig. Már késő lenne más helyet találni, így inkább beletörődnek a helyzetbe. Érdemes tehát gyanút fogni, ha egy balatoni szálláshelyet túl olcsón kínálnak. Ellenkezőleg, a magas áron kínált szállásokkal is érdemes vigyázni. Az ár sokszor nem tükrözi a minőséget, nem biztos, hogy egy magasabb árú nyaraló megfelel majd az elvárásaidnak. 

  Kis nyaraló kiadó Balaton területén
  Kis nyaraló kiadó Balaton területén

  4. Balatoni kiadó házak felszerelés nélkül

  A nem jól felszerelt nyaraló rendkívül sok kényelmetlenséget okozhat számodra a nyaralás alatt. Vannak alapvető szükségletek, amiket szeretnél kielégíteni, például, hogy tudj tiszta tányérból étkezni, tiszta pohárból inni, meleg vízzel tisztálkodni, kényelmes ágyban aludni, sütni-főzni ha megéhezel, és hűteni az élelmiszereket, amiket megvásárolsz. A balatoni kiadó házak közül nem mindegyik jól felszerelt, mert a tulajdonos nem figyel oda eléggé a karbantartásra. A kötelező takarításon kívül sokat nem tartják karban a nyaralót, így omladozik a mennyezet, nyikorog a tető, vagy éppen már hetek óta nincsen meleg víz. Sok helyen még internet sincs, ami szükséges lehet – például, ha szeretnél a Google Térképben megnézni egy útvonalat vagy rákeresnél egy közeli élelmiszerboltra. Ha Balatonon kiadó nyaraló után keresgélsz, válassz jól felszerelt üdülőhelyet, hogy minden szükségleted ki tudd majd elégíteni!

  5. Balaton kiadó ház, amely tömegközlekedéssel nem közelíthető meg könnyedén

  Ha nincsen autód, akkor valószínűleg tömegközlekedéssel szeretnél majd eljutni a nyaralóhoz. A nem centrum térségben lévő, rossz tömegközlekedéssel rendelkező szálláshely sok szempontból is gondot fog okozni. Nehéz lesz megoldani a bevásárlást, túl sok idő lesz eljutni a Balatonhoz fürdeni és teljes mértékben rá leszel utalva ennek a külső körülménynek a nyaralásod alatt. Az sem ideális, ha a rengeteg bőrönddel 30 percet vagy többet kell gyalogolni a szálláshelyre és még egy taxit sem tudsz felhívni, aki elvinne téged a megfelelő címre. Válassz olyan helyet, ami viszonylag közel van a centrumhoz és van megfelelő tömegközlekedés is. 

  6. “Balatoni nyaraló kiadó” hirdetés, amely nem tartalmazza a részleteket 

  Ha feltűnően sok részletet hallgat el a kiadó balatoni nyaraló hirdetője, az gyanúra adhat okot. Ha valaki olyan szálláshelyet hirdet, ami minden szempontból elfogadható és nincs mit szégyellnie, akkor annyi információt fog megosztani a helyről, amennyit csak tud, hogy megnyerje magának az érdeklődőt. Ezzel szemben, akinek titkolni valója van, igyekszik majd minél kevesebb információt megosztani a helyről és az alacsony árakkal kompenzálni. Az is lehetséges, hogy a hirdetőnek már megvan a kiépült vevőköre és minden évben ugyanazokat a vendégeket várja vissza, így nem érzi szükségét annak, hogy rengeteg információt osszon meg a helyről. Bátran kérj több információt egy nyaralóról, ami megtetszett, nem kell egyből elengedni!

  7. Balatoni kiadó nyaraló rossz állapotban

  Ha rossz állapotban lévő balatoni kiadó nyaralóra bukkansz, amit rendkívül olcsón kínálnak a kompenzálás jegyében, kerüld el messziről! Inkább jobb nem nyaralni, mint egy borzalmas helyen megszállni. A rossz állapotú nyaraló tulajdonságai lehetnek a következők:

  • veszélyes az ingatlan (omlik a fal, rozoga a tető, beázás van, penész van valahol, nincs tiszta ivóvíz)
  • nincsen tisztaság (bogarak vagy egerek vannak a lakásba, zsírfoltos a konyha, nincsen tiszta ágynemű, koszos a fürdő, koszosak az edények, stb.)
  • rendetlenség van a lakásban
  • nem biztonságos az udvar (nincs kerítés vagy van, de nagyon rossz állapotú)
  • megrongálódott vagy nagyon rossz állapotú vezetékek és elektronikai eszközök vannak, amik tüzet okozhatnak
  • nincs biztonságos zár, nem zárhatók az ajtók és ablakok
  • betört üveg van a lakásban (tükör, ablak, ajtó, stb.)
  • nem viszi el senki a szemet, ami az udvaron büdösödik

  8. “Balaton parti szállás” saját stég, partszakasz nélkül

  Balaton parti szállás hirdetéssel találkoztál? Ebben az esetben joggal feltételezhető, hogy a Balaton vize akár egy lépésnyire van tőled, netán saját stéggel rendelkezik a hely, ahonnan bármikor belecsobbanhatsz a vízbe. Sokszor a hely távol áll a valóságtól, és a Balaton parti szállás több utcára vagy háztömbre van a víztől. Mindenki Balaton parti szállásra vágyik, sok hirdető pedig visszaél ezzel és megtévesztő módon feltünteti a hirdetésében, hogy ,,Balaton parti szálláshely”, mikor nem is az. Javasoljuk, hogy tudd meg a szálláshely pontos címét és ellenőrizd le a Google Térkép segítségével, hogy valóban Balaton parti szállásról van-e szó.

  Önálló nyaraló kiadó Balaton területén? Sokat spórolhatsz a megfelelő szállással, azonban a rossz döntéssel akár rosszul is járhatsz! Cikkünkben bemutatjuk mire érdemes figyelni a megfelelő üdülőhely kiválasztásához!

  Balaton parti szállás
  Balaton parti szállás

  Kiadó balatoni nyaralók tulajdonostól vs. hotel: Mit érdemes választani?

  Kiadó balatoni nyaralók tulajdonostól vs. hotel? Hol érdemes megszállni? Önálló nyaralóban, apartmanban vagy inkább egy hotelben? Mindkét helynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az önálló kiadó nyaraló tulajdonostól ideális mindazoknak a családoknak, pároknak, baráti társaságoknak, akik szeretnétek egy másoktól elszigeteltebb, különálló házban tölteni a nyaralásukat. Ha házi kedvenced is vinnéd magaddal, akkor ő is biztos jobban értékeli majd az önálló nyaralót, ahol kedve szerint szabadon szaladgálhat a kertben.

  A hotellel ellentétben az önálló nyaraló csak a tiéd: nincsenek ott mások, akik zavarnának, otthonosan érezheted magad a szeretteid társaságában. Szabadon főzhetsz a saját konyhádban, moshatsz is, ha szükséges.

  Egy hotelben sokszor csak büfé van, ahol vásárolni tudsz, illetve a szobában mikró, hogy meg tudd melegíteni az ételed, de nem áll rendelkezésre szabad konyha a főzéshez. Mosógép sem található a legtöbb hotelban, hiszen a mosással zavarhatod az alattad lévő vendéget. A hotel előnye viszont, hogy nem szükséges a takarítással és ágyazással bajlódni, mert a takarító megcsinálja a nap bizonyos szakaszában, míg te máshol tartózkodsz. Sokszor a hotel olcsóbb is, mint az önálló nyaraló. Igényeid szerint válaszd ki a számodra és a szeretteid számára legmegfelelőbb szálláshelyet. Összefoglalva:

  • Kiadó balatoni nyaralók tulajdonostól olcsóbban bérelhetőek általában mint a hotelszobák.
  • Könnyebb kapcsolatot építeni a helyi lakosokkal, ha nem magánszemélynél szállsz meg.
  • Kiadó balatoni nyaralók tulajdonostól általában bérelhetőek más személyek társasága nélkül is. Így nem kell mással osztozni a pihenőhelyen.
  Kiadó balatoni nyaralók tulajdonostól
  Kiadó balatoni nyaralók tulajdonostól

  Kisdió Vendégház: Balaton közeli, ebbarát szálláshely

  Szívesen megszállnál egy modernizált, autentikus parasztházban, ahova a kiskedvenced is magaddal hozhatod? A Kisdió Vendégház szeretettel vár téged és a családodat, barátaidat. A 6 férőhellyel rendelkező önálló nyaraló az év bármely részében kivehető. Tudtad, hogy nevét a tulajdonos kutyusának kedvenc játékáról, a dióról kapta? Látogass el a Kisdió Vendégházba, pihenj és gyűjts élményeket Balaton közeli szállóhelyünkön! A 6 férőhelyes, 2 hálószobás szálláshely mindössze 20 percnyire van a Balaton partjától. Szívesen megnéznél egy gyönyörű klasszicista kastélyt és a hozzá tartozó angolkertet? Foglalj szállást most!

  Balatoni nyaraló kiadó összefoglalás

  Balatoni nyaraló kiadó cikkünkben összefoglaltuk, azokat az intő jeleket, amelyek a rossz szálásokra utalhatnak. Ha Balatonhoz közel lévő önálló nyaralót keresel, akkor mindenképpen győződj meg róla, hogy a hirdetésben szereplő információk és képek a valóságot tükrözik. A nyaralást könnyen elronthatja a rosszul megválasztott szálláshely, így szánj elég időt arra, hogy alaposan megismerd a helyet, mielőtt kibérelnéd azt.