Skip to content

Balatoni horgászjegy árak 2024-ben

  A Balaton a horgászok paradicsoma, ami nemcsak a vízpart szépsége, hanem a gazdag halállomány miatt is kedvelt úti cél. Azonban, mielőtt horgászbotot ragadnál és elindulnál a parthoz, érdemes tisztában lenni a 2024-es horgászjegy árakkal és feltételekkel. Ebben a cikkben megtalálod az összes fontos információt a Balatoni horgászjegyekről. Lássuk, milyenek a Balatoni horgászjegy árak 2024-ben!

  Megjegyzés: A cikkben szereplő információk tájékoztató jellegűek. Minden esetben a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. aktuális, hivatalos tájékoztatását vedd alapul.

  Jegy kategóriák

  Gyermek jegy

  Azok a gyermekek, akik 14 év alattiak, ingyenesen horgászhatnak a Balatonon. Az év, amelyben betöltik a 15. életévüket, már a horgászvizsga letételét követeli meg, és nem jogosultak további díjmentes jegyekre.

  Ifjúsági jegy

  Azok a horgászok, akik 15 és 18 év közöttiek és horgászvizsgát tettek, ifjúsági jegyet válthatnak. Az elektronikus jegykiadó rendszer automatikusan ellenőrzi, hogy a vásárláskor betöltötték-e már a 15. vagy 18. életévüket.

  65 év feletti jegy

  Azok, akik betöltötték a 65. életévüket, jogosultak a 65 év feletti jegy megvásárlására.

  Turista jegy

  A turista jegyet kizárólag azok a horgászok vásárolhatják meg, akik turista állami jeggyel rendelkeznek. Ugyanez fordítva is érvényes: turista területi jegy csak turista állami jeggyel rendelkezőknek kapható.

  Külföldi horgászok

  Külföldi horgászok területi jegyet vásárolhatnak, de csak akkor, ha egy magyar horgászszervezethez csatlakoznak, tagdíjat fizetnek, és horgászkártyát igényelnek. Ha nem szeretnének egy ilyen szervezet tagjai lenni, az állami jegy 150%-os áráért vásárolhatnak területi jegyet.

  Jegyek érvényessége

  Az időszaki jegyek érvényessége az alábbiak szerint van meghatározva:

  • 24 órás jegy
  • 72 órás jegy
  • 10 napos jegy

  Területi jegyek érvényessége

  A Balaton területi horgászjegyei a következő típusokban érhetők el:

  1. Parti jegy: A Balaton part területén lehet horgászni, ideértve a partot, stégeket és vízben való horgászatot. Behúzásra nem jogosít.
  2. Csónakos jegy: A Balaton parti területtől a víz felé 1500 méterig lehet horgászni, legyen az partról vagy nem lajstromozott vízi járműről. Behúzásra nem jogosít.
  3. Általános jegy: Ez a jegy jogosít a Balaton egész területén való horgászatra. Ide tartozik a kishajókról vagy magasabb kategóriába tartozó, lajstromszámmal rendelkező vízi járműről történő horgászat is. Behúzásra nem jogosít.

  Balatoni horgászjegy árak 2024-ben

  Balatoni horgászjegy árak 2024-ben:

  jegyarak-2024
  Balatoni horgászjegy árak 2024-ben (balatonihal.hu)

  Vigyázz, hogy megfelelő jegyet válassz a tervezett horgászatodhoz, és mindig tartsd be a horgászati szabályokat és előírásokat. A Balaton a nyugalom és a kikapcsolódás szigete lehet számodra, ahol a horgászat által közelebb kerülhetsz a természethez. Jó horgászatot kívánunk!

  Szállás a Balaton közelében? Akkor irány a Kisdió!

  Szállás a Balaton közelében? Akkor irány a Kisdió! Mutatjuk miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!