Skip to content

Autópálya matrica árak 2024-ben: melyiket érdemes választani?

  Az autópályák és főutak hálózata Magyarországon kiváló lehetőséget kínálnak az ország keresztülszelésére és a gyorsabb utazásra. Az autópálya matrica vásárlása pedig elengedhetetlen, hogy hozzáférhessünk a díjköteles úthálózathoz. 2024-ben azonban változások érték az autópálya matrica árakat, így érdemes áttekinteni ezeket a változásokat, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást az utazásainkhoz. Következzenek az autópálya matrica árak 2024-ben!

  Milyenek az autópálya matrica árak 2024-ben?

  Az alábbi táblázat bemutatja az egyes típusok és kategóriák bekerülésének bruttó árait, azaz az általános forgalmi adóval már megterhelt összegeket.

  E-matrica díjkategóriaHeti (10 napos)Havi országosÉves országosÉves vármegyei
  D1M3 200 Ft5 180 Ft57 260 Ft6 660 Ft
  D16 400 Ft10 360 Ft57 260 Ft6 660 Ft
  D29 310 Ft14 670 Ft81280 Ft13 330 Ft
  B220 640 Ft29 270 Ft
  U6 400 Ft10 360 Ft57 260 Ft6 660 Ft
  Autópálya matrica árak 2024-ben

  Megjegyzés: A fenti árak csak tájékoztató jellegűek, minden esetben tájékozódj hiteles forrásból vásárlás előtt.

  Ezek a bruttó árak, vagyis az általános forgalmi adót már tartalmazzák. Fontos megjegyezni, hogy a matricavásárlásnál fizetési módtól függően tranzakciós díj is felmerülhet, ami a fizetési mód kiválasztásakor kerül megjelenítésre.

  Miért éri meg a D1 éves országos matrica vásárlása?

  • Egyszeri vásárlás 13 hónapra: Az éves országos matrica vásárlásakor a matrica érvényessége a következő év január 31. napjáig tart, így gyakorlatilag 13 hónapig élvezheted az útdíjmentes utazást.
  • Kényelem, gondtalan utazás: Az országos matricával egész évben gondtalanul utazhatsz, tudván, hogy Magyarország teljes úthálózatát bármikor, bárhol használhatod.
  • Viszlát aggodalom és adminisztrációs terhek: Az éves matrica megvásárlásával elfelejtheted az adminisztrációval járó teendőket, a számolgatásokat, és nem kell aggódnod az esetleges büntetések miatt az év során.
  Autópálya matrica árak
  Autópálya matrica árak

  Kerüljük az érvényes matrica nélküli közlekedést a díjköteles úthálózaton

  Azonban ne felejtsük el, hogy a jogosulatlan úthasználatnak továbbra is súlyos következményei vannak. A pótdíjak és pótdíj különbözetek is emelkedtek 2024-ben. Így fontos betartani az autópálya matricával járó előírásokat és időben megvásárolni a matricát, hogy ne szembesüljünk kellemetlen meglepetésekkel.

  Az autópálya matrica vásárlása és a jogszabályok betartása garantálja az egyszerű és zökkenőmentes utazást az ország bármely részén. Tehát tervezd meg utazásaidat előre, és élvezd ki az úthálózat kényelmét az új autópálya matricával 2024-ben!

  Használd ki az autópálya matricát és utazz belföldön!

  Használd ki az autópálya matricát és utazz belföldön! Mutatjuk, miért érdemes a Kisdiót választani.

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!