Skip to content

Akarattya magaspart: képek, történet és látnivalók

  A Balaton, Magyarország legnagyobb tava, számtalan varázslatos helyet kínál azoknak, akik élvezni szeretnék annak szépségét és környezetét. Az akarattya magaspart, amit sokan Kisfaludy sétányként vagy Tengerlátópartként ismernek, kétségkívül az egyik leglenyűgözőbb és legtermészetesebb kilátóhely a Balaton keleti medencéjében.

  Akarattya magaspart elhelyezkedése

  Az Akarattya magaspart könnyen megközelíthető a 71-es főút közvetlen szomszédságában, Akarattyán. A Rákóczi park mögött húzódik az Akarattya Magaspart, amely a Kisfaludy sétány és kilátóhely otthona. Ez a csodálatos hely egyaránt megközelíthető autóval és kerékpárral is, így bárki könnyedén eljuthat ide, hogy élvezze a lenyűgöző panorámát és a természet szépségét.

  Akarattya magaspart címe: Balatonkenese, Liszt Ferenc sor 8172

  Kisfaludy sétány kilátás

  Az Akarattya Magaspartról a látogatók közel 20 emelet magasságból csodálhatják meg a Balaton keleti medencéjének lenyűgöző panorámáját. A kilátás páratlan, és magában foglalja a kenesei partot, a Fűzfői-öböl szépségét, Balatonalmádit, Káptalanfüredet, valamint a világosi magaspartot. Ha az időjárás megengedi, akár a Badacsony csúcsai is láthatóak a távolban. Minden napszakban érdemes ellátogatni ide, mert a Balaton mindig más és más arcát mutatja. A zöld, türkiz, kék, szürke és lila árnyalatokban pompázó tó örök élményt nyújt minden látogató számára.

  A Magasparton található egy fából készült kilátóterasz, amely a Rákóczi-parktól nem messze található. Ez a terasz tökéletes hely a pihenésre és a káprázatos kilátás élvezetére. A terasz mellett villákkal és nyaralókkal szegélyezett sétány teszi még vonzóbbá ezt a helyet.

  A képek mellett érdemes megnézni, hogy fest a Balatonakarattya magaspartjáról a kilátás naplementekor.

  Balatonakarattya magaspar

  Akarattya magaspart érdekessége: a 400 éves Rákóczi-szilfa maradványa

  Az Akarattyai Magasparton található egy különleges emlék is: a 400 éves Rákóczi-szilfa maradványa. Egy helyi legenda szerint a névadó fejedelem ide kötötte a lovát. Az önkormányzat 2005-ben kis szilfát ültetett a helyére, hogy ezt az emléket megőrizze.

  Az utóbbi években az egész sétány megújult, most padokkal és növényekkel díszített partszakasz várja a látogatókat. A helyi közösség odafigyelése és ápolása teszi még vonzóbbá ezt a természeti csodát.

  Kedvező árú szállás a közelben

  Szívesen szállnál meg a közelben? Akkor válaszd a Kisdió Vendégházat! Mutatjuk miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!