Skip to content

Airedale terrier fajtaleírás képekkel

  Az Airedale terrier a terrier fajták közül talán az egyik legimpozánsabb és sokoldalúbb kutya. Ezt a gyönyörű és intelligens kutyát a brit láthatatlansági erők kutyájának is nevezik, és nem véletlenül! Az Airedale terrier rendkívül értelmes, kitartó és szeretetteljes, ezért képes számos feladatot elvégezni. Ez a cikk bemutatja az Airedale terrier tulajdonságait és számos érdekes tényt emel ki róla.

  Az Airedale terrier története és eredete

  A terrier a Yorkshire megyében, Angliában található Aire-völgyről kapta nevét. A fajta kialakulása a 19. századra tehető, amikor az otthoni munkának megfelelő terrierre volt szükség. Így a helyi vadászok a különböző terrier fajták keresztezésével hozták létre az Airedale terriert. Az Airedale terrier kiváló vadászkutya lett, ami megmagyarázza akaraterejét és bátorságát.

  Airedale terrier

  Airedale terrier jellemzői és temperamentuma

  Az Airedale terrier közepes méretű kutya. Erős, izmos testalkata és dús, durva szőrzete van, ami vízálló. A színe tipikusan fekete-cser. A terrier kifejező arcával és élénk szemével vonzza a figyelmet.

  A terrier rendkívül energikus, játékos és élénk természetű. Gyakran nevezik „örökmozgónak”, mivel mindig valami izgalmas tevékenységre vágyik. Fontos a rendszeres testmozgás és mentális stimuláció, hogy elégedetten éljen. Emellett azonban kifejezetten hűséges és szeretetteljes társ is lehet.

  Az Airedale terrier intelligens és könnyen tanítható kutya, ami kiváló választássá teszi az engedékeny, oktatásra nyitott tulajdonosok számára. Használhatók rendőr és mentőkutyáknak is. Az Airedale terrierek gyakran a vezető szerepet választják maguknak a családban, ezért fontos a következetes nevelés és a határok kiépítése.

  Airedale terrier

  Airedale terrier egyedülálló tulajdonságai

  Az Airedale terrier rendkívül jó társ a gyerekekkel, így tökéletes választás lehet egy családnak. Érzékenyek és szeretik a gondoskodást, szívesen vesznek részt minden családi tevékenységben.

  Az Airedale terrier rendkívül jó őr, mivel erős védőösztönnel rendelkezik és hatékonyan védi a családját és a tulajdonát. Ezért népszerű választás azok számára, akik őrző kutyát szeretnének.

  A terrier kiváló segítőtárs lehet a speciális igényű emberek számára is. Képzett terápiás kutyaként segíthet az autizmus, a szorongás vagy egyéb mentális vagy fizikai problémákkal küzdő embereknek.

  Gondozási tippek

  Az Airedale terrier rendszeres szőrzetápolást igényel. A durva szőrt hetente kétszer kell fésülni és rendszeresen kell nyírni. A terrier fürdetése 4-6 hetente ajánlott, hogy megőrizze a szőrzet selymességét és tisztaságát.

  Az Airedale terrier számára rendszeres testmozgásra van szükség, hogy kielégítse a mozgásigényét. Hosszú séták, futtatás és intenzív játékok segíthetnek a felesleges energia levezetésében.

  Az Airedale terrier egészséges fajta, de hajlamos lehet néhány genetikai betegségre, mint például a csípő vagy ízületi problémák. Ezért fontos rendszeres állatorvosi ellenőrzés és megfelelő étrend biztosítása.

  A terrier egy igazán különleges kutya fajta. Kombinálva a lenyűgöző megjelenést és az intelligenciát, ez a fajta tökéletes választás lehet azoknak, akik aktív, szeretetteljes és bátor társra vágynak. Több fajta feladatot is elvégezhet, legyen szó a vadászattól a terápiás munkáig. Gondozása és képzése azok számára ajánlott, akik elkötelezettek az Airedale terrier boldog és egészséges életének biztosításában.

  Tekitnsd meg a többi kutyafajtát!

  Airedale terrier

  Szeretnél egy valóban kutyabarát vendégházban megszállni? Akkor irány a Kisdió!

  Szeretnél egy valóban kutyabarát vendégházban megszállni? Akkor irány a Kisdió! Mutatjuk miért!

  • Kutyabarát szállóhely: Nehéz gondoskodni kedvenced szállásáról a nyaralásod alatt? Nem szívesen hagyod otthon ebed? Semmi gond, a Kisdió Vendégház kutyabarát üdülőhely.
  • 2 hálószoba: A Kisdió Vendégházban két zárható, szeparált hálószoba található, kényelmes, nagy méretű francia ágyakkal. Illetve a közösségi térben további 2 férőhelyes kanapéágy használható.
  • 6 férőhely: Szálláshelyünkön összesen 6 férőhely van, így akár nagyobb baráti társasággal is megszállhatsz vendégházunkban.
  • Villámgyors WiFi kapcsolat: Elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) a vendégházban. A gyors sebességű, megbízható internet alkalmas munkához, videó és filmnézéshez.
  • Kiváló felszereltség: A Kisdió Vendégházban az alábbiakat találod meg: nagyméretű hűtőszekrény, mélyhűtő vízforraló, indukciós sütőlap, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, környezetbarát napelemes energiaforrás, tál a kiskedvenceknek és ruhatároló szekrények.
  • Ingyenes, zárt parkoló: A Kisdió Vendégház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, ahol akár 3 gépjármű is elférhet. A vendégház előtti utca szakaszon ingyenes a parkolás.
  • Óriási, saját zárt kert: Szívesen pihennél este saját kertedben? Szeretnéd, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak egy zárt kertben? Örülnél, ha nem csak számodra, de kutyád részére is élvezetes lenne a nyaralás? Vendégházunk biztonságos, saját kerttel rendelkezik!